Στάση αναμονής τηρούν οι επενδυτές στις αγορές

Στάση αναμονής τηρούν οι επενδυτές στις αγορές

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χωρίς μεγάλες μεταβολές ολοκληρώθηκε η χθεσινή συνεδρίαση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά το ράλι της Τρίτης, όταν και εμφάνισαν τη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο του τελευταίου οκταμήνου χάρις στην προσδοκία ότι δεν θα επιδεινωθεί περισσότερο η κρίση ανάμεσα στην Ουκρανία και τη Ρωσία. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 υποχώρησε οριακά κατά 0,1%, ενώ σε αρνητικό έδαφος έκλεισαν οι γενικοί δείκτες σε επτά από τα 18 χρηματιστήρια στη Δυτική Ευρώπη. Λίγο πριν από το κλείσιμο της Wall Street, ο δείκτης Dow Jones εμφάνιζε μικρή πτώση, δηλαδή μικρότερη του 0,2%, ενώ ο δείκτης S&P 500 κέρδιζε λιγότερο από 0,1%. Νωρίτερα, ο βρετανικός δείκτης FTSE-100 είχε υποχωρήσει κατά 0,7%, ο γερμανικός δείκτης Dax κατά 0,5% και ο γαλλικός δείκτης Cac-40 κατά 0,1%.

Η τιμή του αργού πετρελαίου στη Νέα Υόρκη παρουσίασε πτώση περίπου κατά 2% στα 103,33 δολάρια το βαρέλι και η τιμή του Μπρεντ στο Λονδίνο διολίσθησε στα 109,30 δολάρια το βαρέλι. Στο 1,3715 δολάριο, το ευρώ υποχώρησε χθες αρκετά από το 1,38255 δολάριο την περασμένη Παρασκευή, που αποτέλεσε υψηλό διμήνου. Το γιεν αποδυναμώθηκε έναντι του δολαρίου και του ευρώ, καθώς η ένταση ανάμεσα στην Ουκρανία και τη Ρωσία φαίνεται να περιορίζεται.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή