Μεγάλη πτώση των δεικτών στα ασιατικά χρηματιστήρια

Μεγάλη πτώση των δεικτών στα ασιατικά χρηματιστήρια

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πτώση των κινεζικών εξαγωγών και η χαμηλότερη των προβλέψεων ανάπτυξη στην Ιαπωνία οδήγησαν τα χρηματιστήρια της περιοχής της Ασίας σε αυξημένες ρευστοποιήσεις στις συναλλαγές της Δευτέρας.

Οι εξαγωγές της Κίνας υποχώρησαν απρόσμενα κατά 18% τον Φεβρουάριο, πιθανότατα διαλύοντας τις ελπίδες ότι το εμπόριο θα μπορούσε να βοηθήσει την επιβραδυνόμενη οικονομία της χώρας κατά την περίοδο των μεταρρυθμίσεων που εξήγγειλε πρόσφατα το Πεκίνο.

Στο Τόκιο, ο δείκτης Nikkei υποχώρησε 1,01%, μετά την ανακοίνωση ελλείμματος τρεχουσών συναλλαγών σε επίπεδα ρεκόρ, ενώ η κυβέρνηση μείωσε και τις εκτιμήσεις της για την ανάπτυξη για το τέταρτο τρίμηνο του 2013 σε 0,7% από 1%.

Με μεγάλη πτώση 1,80% έκλεισε και ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ. Εικόνα ελεύθερης πτώσης παρουσίασε η Κίνα, με το χρηματιστήριο της Σαγκάης να χάνει 2,82%.

Υποχώρηση σημείωσε και ο δείκτης Kοspi στη Νότια Κορέα, σε ποσοστό 1,03%, ενώ πτωτικό κλίμα επικράτησε και στη χρηματιστηριακή αγορά της Αυστραλίας, με απώλειες 0,93%.  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή