Στο στόχαστρο των Αρχών η General Motors

Στο στόχαστρο των Αρχών η General Motors

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αυτοκινητοβιομηχανία General Motors τίθεται στο στόχαστρο των αμερικανικών εισαγγελικών αρχών, επειδή η εταιρεία γνώριζε από δεκαετίας για σοβαρά τεχνικά προβλήματα σε ορισμένα μοντέλα της, αλλά δεν ενημέρωσε πλήρως τους πελάτες της. Τα τεχνικά προβλήματα φέρεται να συνδέονται με 13 θανάτους, εξ ου και οι Αρχές διεξάγουν έρευνες για τυχόν ποινικά αδικήματα εκ μέρους της General Motors. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Reuters, οι έρευνες βρίσκονται σε προκαταρκτικό στάδιο. Αν και η GM γνώριζε για τα προβλήματα που υπήρχαν στη μίζα των επίμαχων μοντέλων ήδη δέκα χρόνια πριν, μόλις τον προηγούμενο μήνα αποφάσισε την ανάκλησή τους. Σε ορισμένες περιπτώσεις η βλάβη ήταν τόσο σοβαρή, ώστε σε συνθήκες υψηλών ταχυτήτων μπορούσε η μηχανή να σβήσει και να τεθούν εκτός λειτουργίας μέρη του οχήματος, όπως οι αερόσακοι. Κατά το Reuters, περισσότερα από 1,6 εκατ. οχήματα επηρεάζονται από την εν λόγω βλάβη.

Tον Φεβρουάριο η General Motors έκανε ανάκληση στα μοντέλα Chevrolet Cobalt, Pontiac G5, Saturn Icon, Chevrolet HHR, Pontiac Solstice και Saturn Sky. H εταιρεία γνώριζε από το 2004 για το τεχνικό πρόβλημα, το οποίο στοίχισε τη ζωή σε δεκατρείς ανθρώπους. Ωστόσο, καθυστέρησε δραματικά να κάνει ανάκληση των προβληματικών μοντέλων, ενώ είχε συστήσει στους ιδιοκτήτες τους να μην κρεμούν τίποτε πάνω στο κλειδί του οχήματος, ειδάλλως μπορούσε να κλείσει η μίζα. Πέραν των εισαγγελικών αρχών, έρευνες για την υπόθεση έχει ξεκινήσει και η ίδια η General Motors, καθώς και η αρμόδια επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή