Ήπιες μεικτές τάσεις στα ασιατικά χρηματιστήρια

Ήπιες μεικτές τάσεις στα ασιατικά χρηματιστήρια

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με περιορισμένες μεικτές τάσεις κινήθηκαν τη Δευτέρα οι περισσότεροι δείκτες στην περιοχή της Ασίας, μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Κριμαία όπου οι πολίτες επέλεξαν την ένωση με τη Ρωσία.

Οι επενδυτές αναζήτησαν «ασφάλεια» στο γιεν, εξέλιξη που ανέβασε την ισοτιμία του ιαπωνικού νομίσματος έναντι του δολαρίου και οδήγησε σε αρνητικό πρόσημο τον Nikkei, καθώς το ακριβό νόμισμα δεν είναι ανταγωνιστικό στις εξαγωγές.

Καθώς οι ΗΠΑ έχουν απειλήσει τη Ρωσία με κυρώσεις εάν προσαρτήσει την Κριμαία, οι αγορές παγκοσμίως ανησυχούν για την περιφερειακή αστάθεια που μπορεί να δημιουργηθεί.

Σε αυτό το κλίμα, στην Ιαπωνία, ο δείκτης Nikkei υποχώρησε 0,35%.

Απώλειες στο 0,25% παρουσίασε ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ, ενώ στην Κίνα, το χρηματιστήριο της Σαγκάης κέρδισε 0,96%.

Με κέρδη έκλεισε και ο δείκτης Kοspi στη Νότια Κορέα, σε ποσοστό 0,40%, ενώ μικρή υποχώρηση 0,22% σημείωσε η χρηματιστηριακή αγορά της Αυστραλίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή