Ευφορία στις αγορές μετοχών σε Ευρώπη και ΗΠΑ

Ευφορία στις αγορές μετοχών σε Ευρώπη και ΗΠΑ

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι δηλώσεις του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν ότι δεν προτίθεται να διχοτομήσει την Ουκρανία σε συνδυασμό με τα θετικά οικονομικά στοιχεία από τις ΗΠΑ ώθησαν ανοδικά χθες τους δείκτες των διεθνών χρηματιστηρίων σε Ευρώπη και ΗΠΑ. Αντιθέτως, ο χρυσός επηρεάστηκε αρνητικά με πτώση στα χαμηλότερα 2 εβδομάδων. Το ευρώ υποχώρησε προς το δολάριο έως και στα 1,3891 δολάρια, εξαιτίας της απροσδόκητης κάμψης της επιχειρηματικής εμπιστοσύνης στη Γερμανία.

Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 έκλεισε με +0,6% στις 327,93 μονάδες, αντισταθμίζοντας προηγούμενη κάμψη κατά 0,5%. Η τιμή της μετοχής της μεγαλύτερης εταιρείας ταξιδίων της Ελβετίας, Kouoni Reisen Holding, ενισχύθηκε 8,2% λόγω υψηλότερων κερδών. Συνολικά και τα 18 μεγαλύτερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια έκλεισαν με κέρδη. Ο CAC 40 στο Παρίσι έκλεισε με +1% και ο DAX στη Φρανκφούρτη με +0,7%. Τέλος, στη Ν. Υόρκη πριν από το κλείσιμο οι δείκτες συνέχιζαν την άνοδό τους για δεύτερη ημέρα, με τα στοιχεία για τη σταθεροποίηση της αγοράς κατοικίας να λειτουργούν ευνοϊκά για τους επενδυτές. Συγκεκριμένα, χθες ο Dow Jones ενισχυόταν πριν από το κλείσιμο 0,6% στις 16.346,41 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κατά 0,7% στις 1.872,44 μονάδες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή