Απώλειες στην Ευρώπη, ανοδικά η Wall Street

Απώλειες στην Ευρώπη, ανοδικά η Wall Street

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με απώλειες έκλεισαν χθες οι γενικοί δείκτες των περισσότερων χρηματιστηρίων στη Δυτική Ευρώπη ύστερα από την προχθεσινή δήλωση της Τζάνετ Γέλεν, επικεφαλής της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed), ότι τα επιτόκια θα αυξηθούν το πρώτο εξάμηνο του 2015. Η σταδιακή μείωση του προγράμματος αγοράς ομολόγων από τη Fed δεν πτόησε τη Wall Street, όπου το επενδυτικό κλίμα ήταν θετικό.

Οι δείκτες Dow Jones και S&P 500 παρουσίαζαν άνοδο άνω του 0,4% λίγο πριν από το κλείσιμο, αφού ανακοινώθηκε πτώση των αιτήσεων για επιδόματα ανεργίας, ενίσχυση της μεταποίησης από τη Fed στη Φιλαδέλφεια και θετικές προβλέψεις για τον κολοσσό της Microsoft και την εταιρεία τηλεπικοινωνιών ΑΤ&Τ. Ανοδικά κινήθηκαν, επίσης, οι αποδόσεις στα αμερικανικά ομόλογα. Στα 10ετή ομόλογα των ΗΠΑ, οι αποδόσεις έφθασαν στο 2,78%.

Οι γενικοί δείκτες των 11 από τα 18 ευρωπαϊκά χρηματιστήρια έκλεισαν με απώλειες, αλλά ο γαλλικός δείκτης Cac-40 και ο γερμανικός δείκτης Dax αναρριχήθηκαν κατά 0,46% και 0,21%, αντίστοιχα. Η τιμή του Μπρεντ ενισχύθηκε στα 106 δολάρια το βαρέλι και η τιμή του αργού πετρελαίου διαμορφώθηκε στα 100,71 δολάρια το βαρέλι, ακολουθώντας την κατά 0,4% άνοδο του αμερικανικού νομίσματος στα 1,3775 ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή