Αυξάνει την παραγωγή η Gazprom λόγω Κριμαίας

Αυξάνει την παραγωγή η Gazprom λόγω Κριμαίας

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Gazprom αλλάζει τα σχέδιά της για την περίοδο 2014-16 για να συμπεριλάβει τις ενεργειακές ανάγκες στην περιοχή της Κριμαίας, κατόπιν εντολής του Ρώσου πρωθυπουργού Ντμίτρι Μεντβέντεφ. Σύμφωνα με πληροφορίες του ρωσικού Τύπου, η ρωσική κυβέρνηση έδωσε εντολή στην Gazprom να προσαρμόσει τα σχέδιά της για να καλύψει την Κριμαία, αυξάνοντας αναλόγως την παραγωγή της. Μετά την προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσία, οι τοπικές αρχές έχουν λάβει τον έλεγχο της εταιρείας παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου Chernomorneftegaz, ελπίζοντας να την πουλήσουν σε ρωσικά συμφέροντα.

Η προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσία έχει πυροδοτήσει έκρυθμο πολιτικό κλίμα μεταξύ Μόσχας και Δύσης, αν και ο πρωθυπουργός της Ρωσίας φαίνεται να αντιμετωπίζει με ψυχραιμία τις κυρώσεις των ΗΠΑ και της Ε.Ε.

Μάλιστα, ο κ. Μεντβέντεφ δήλωσε μέσα στην εβδομάδα ότι ακόμη και αν η Δύση εντείνει τις πιέσεις εις βάρος της Ρωσίας, δεν θα αποθαρρυνθούν οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στη χώρα.

Μεγάλα ερωτήματα προκύπτουν για τις σχέσεις των γερμανικών επιχειρήσεων με τη Ρωσία, δεδομένης της επικριτικής στάσης που τηρεί το Βερολίνο απέναντι στη Μόσχα. Περίπου 6.200 γερμανικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχουν αναπτύξει δραστηριότητα στη Ρωσία και οι επενδύσεις υπολογίζονται στα 20 δισ. ευρώ. Μέσα στην εβδομάδα, η εταιρεία ορκωτών λογιστών KPMG προειδοποίησε πως οι γερμανικές εταιρείες ήδη αποσύρουν ρευστότητα από θυγατρικές τους στη Ρωσία ως προληπτικό μέτρο. Πέρυσι, οι εμπορικές συναλλαγές μεταξύ των δύο χωρών ξεπέρασαν τα 76 δισ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή