Τα κόκκινα δάνεια έλκουν τα hedge funds στην Ε.Ε.

Τα κόκκινα δάνεια έλκουν τα hedge funds στην Ε.Ε.

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην Ευρώπη στρέφουν την προσοχή τους τα κεφάλαια αντιστάθμισης κινδύνου (hedge funds) και τα ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια (private equity funds), καθώς η προσφορά επισφαλών επιχειρηματικών δανείων έχει μειωθεί αισθητά στον αμερικανικό χρηματοπιστωτικό κλάδο.

Οι επισφάλειες και οι χρεοκοπίες έχουν υποχωρήσει στις ΗΠΑ από τη χρηματοπιστωτική κρίση του 2007-09, αφήνοντας ένα μεγάλο κενό στην προσφορά των αποκαλούμενων «κόκκινων δανείων». Από την άλλη πλευρά, η προσφορά στην Ευρώπη παραμένει υψηλή. Οι ευρωπαϊκές τράπεζες είναι σήμερα περισσότερο διατεθειμένες να πουλήσουν προβληματικά περιουσιακά στοιχεία, διότι οι τιμές πώλησής τους έχουν αυξηθεί λόγω της αυξημένης ζήτησης. Παράλληλα, θα πρέπει να προχωρήσουν σε εκκαθάριση των ισολογισμών τους από προβληματικά στοιχεία, δεδομένης της αξιολόγησης των ισολογισμών από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Σύμφωνα με στοιχεία της PricewaterhouseCoopers που παραθέτει σε σχετικό δημοσίευμα η Wall Street Journal, τα επισφαλή δάνεια στην Ευρώπη υπολογίζονται στα 1,4 τρισ. δολάρια για το 2013 από τα 715 δισ. δολάρια το 2008. Πέρυσι, μάλιστα, πωλήθηκαν προβληματικά δάνεια 90,5 δισ. δολαρίων αντί 64 δισ. δολαρίων το 2012, σημειώνοντας άνοδο 40%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή