Μεγάλη ενίσχυση στους ευρωπαϊκούς δείκτες

Μεγάλη ενίσχυση στους ευρωπαϊκούς δείκτες

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η διαβεβαίωση της ΕΚΤ ότι είναι έτοιμη να υιοθετήσει την πολιτική της ποσοτικής χαλάρωσης έσπρωξε ανοδικά τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Στη Μαδρίτη ο δείκτης ΙΒΕΧ 35 ενισχύθηκε κατά 1,42% και έκλεισε στις 10.584,10 μονάδες, στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών ετών.

Η άνοδος ενισχύθηκε και από έρευνα που έδειξε ισχυρή ανάπτυξη του ισπανικού τομέα των υπηρεσιών, γεγονός που ενίσχυσε τις προσδοκίες για επιτάχυνση της ισπανικής οικονομίας. Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 έκλεισε στις 4.449,33 μονάδες, στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων πεντέμισι ετών, με άνοδο 0,4%. Ομοίως στο Μιλάνο ο δείκτης FTSE MIB κατέγραψε κέρδη 1,4% και έκλεισε στις 21.992,08 μονάδες, μια ανάσα από το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών ετών. Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 έκλεισε με πτώση 0,15% και ο DAX στη Φρανκφούρτη ενισχύθηκε κατά 0,06%.

Οι επενδυτές εκτιμούν πως Ιταλία και Ισπανία που διαθέτουν τις μεγαλύτερες αγορές ομολόγων στην Ευρώπη θα είναι οι βασικές ευνοημένες από την ποσοτική χαλάρωση. Κερδισμένη θα είναι και η Γερμανία, καθώς αναμένεται ότι το ευρώ θα υποχωρήσει ευνοώντας τις εξαγωγές της. Στις ΗΠΑ, ο δείκτης S&P 500 υποχωρούσε χθες βράδυ κατά 0,19% και ο Dow Jones κατέγραφε απώλειες κατά 0,11%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή