Τα πιο αγαπημένα αφεντικά στις ΗΠΑ

Τα πιο αγαπημένα αφεντικά στις ΗΠΑ

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αν αναρωτιέστε ποιοι έχουν το προνόμιο να θεωρούνται οι δύο πιο προσφιλείς πρόεδροι/διευθύνοντες σύμβουλοι (CEO) από τους εργαζομένους σε 25 μεγάλες εισηγμένες εταιρείες των ΗΠΑ, η απάντηση είναι η εξής: ο επικεφαλής της Linkedin, της γνωστής εταιρείας ηλεκτρονικής δικτύωσης, Τζεφ Γουάινερ, καθώς και ο επικεφαλής της αυτοκινητοβιομηχανίας Ford, Αλαν Μαλάλι. Τα σχετικά συμπεράσματα προκύπτουν από έρευνα, την οποία διεξήγαγε ο ιστοτόπος Glassdoor. Ειδικεύεται σε εταιρικά θέματα και διαθέτει τεράστια βάση δεδομένων με έρευνες σχετικά με επιχειρήσεις.

Στην τελευταία έρευνα, την οποία δημοσιεύει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, συμπεριελήφθησαν, όπως και σε προηγούμενες, ποικίλες ερωτήσεις προς τους υπαλλήλους των εισηγμένων επιχειρήσεων στις ΗΠΑ. Διεξήχθη ανώνυμα και αφορούσε μονάδες με τουλάχιστον 1.000 άτομα προσωπικό, με τουλάχιστον 100 αξιολογήσεις (στη βάση δεδομένων της Glassdoor) το 2013 και τουλάχιστον 40 το 2012. Οι συμμετέχοντες απάντησαν, μεταξύ άλλων, και στο εάν εγκρίνουν τον τρόπο, με τον οποίο διοικεί την εκάστοτε εταιρεία ο επικεφαλής της. Πέραν των συνολικών απαντήσεων, το Bloomberg υπολόγισε και τη συνολική απόδοση της εκάστοτε μετοχής το έτος Φεβρουαρίου 2013-Ιανουαρίου 2014.

Στην κορυφαία θέση απαντάται ο Τζεφ Γουάινερ, διευθύνων σύμβουλος της Linkedin, με τον τρόπο διοίκησής του να εγκρίνεται από το 99,5% του προσωπικού. Η ετήσια άνοδος της μετοχής της Linkedin είναι εξίσου εντυπωσιακή και φθάνει το 73,9%. Ακολουθεί ο Αλαν Μαλάλι, ο επικεφαλής της Ford με τα πολλά εύσημα για την αναζωογόνηση της εταιρείας σε μία από τις χειρότερες κρίσεις του κλάδου. Η δική του βαθμολογία ως προς την αποδοχή φθάνει στο 97,2% και η απόδοση της μετοχής απέχει πολύ και διαμορφώνεται στο 18,7%, αλλά παραμένει υψηλή.

Τρίτος εμφανίζεται ο Πολ Τζέικομπς της εταιρείας τηλεπικοινωνιών, Qualcomm, με βαθμολογία 94,8% και ετήσια απόδοση της μετοχής στο 14,6%. Τελευταίος στην 25η θέση με το ποσοστό αποδοχής εκ μέρους των εργαζομένων του στο 85,9% είναι ο Τομ Τζόρτζενς, της εταιρείας υψηλής τεχνολογίας με ποικίλες εφαρμογές στο Διαδίκτυο, NetApp. Η δε ετήσια απόδοση της τιμής της μετοχής φθάνει στο 18,9%. Τέλος, αναφέρεται πως οι ευρέως γνωστοί CEO, Τιμ Κουκ της Apple και Mαρκ Ζάκερμπεργκ της Facebook βρίσκονται στη δέκατη τρίτη και την όγδοη θέση αντίστοιχα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή