Ανοδικά η Ευρώπη, κέρδη και για τον χρυσό

Ανοδικά η Ευρώπη, κέρδη και για τον χρυσό

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με άνοδο έκλεισαν χθες οι ευρωπαϊκές αγορές καθώς τα ενθαρρυντικά στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ υπερίσχυσαν της ανησυχίας για την κλιμάκωση της έντασης στην Ουκρανία. Η ανησυχία εξώθησε, πάντως, τους επενδυτές στην ασφάλεια των πολύτιμων μετάλλων, με τον χρυσό να σημειώνει άνοδο αργά το βράδυ κατά 0,31% στα 1.327 δολάρια η ουγγιά και το ασήμι κατά 0,6% στα 20,07 δολάρια η ουγγιά. Ανοδικά κινούνταν, άλλωστε, και το πετρέλαιο, με το αργό Νέας Υόρκης να σημειώνει άνοδο κατά 0,28% στα 104,02 δολάρια το βαρέλι και το Brent να φθάνει στα 108,85 δολάρια το βαρέλι καταγράφοντας άνοδο κατά 1,46%.

Πτωτικά κινούνταν, αντιθέτως, το ευρώ, που αργά το βράδυ υποχωρούσε κατά 0,42% στα 1,3825 δολάρια αντιδρώντας στις δηλώσεις του προέδρου της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, πως η ενίσχυση του ενιαίου νομίσματος υπαγορεύει τη χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής συμπεριλαμβανομένων και των αγορών ομολόγων. Σε ό,τι αφορά τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, έκλεισαν με κέρδη 0,34% ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου, 0,26% ο Xetra DAX της Φρανκφούρτης, 0,43% ο CAC 40 της Γαλλίας και 0,55% ο FTSE MIB του Μιλάνου. Με κέρδη 0,74% έκλεισε, άλλωστε, ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSE Eurotop 100.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή