Αρνητικό κλίμα στις ευρωπαϊκές αγορές

Αρνητικό κλίμα στις ευρωπαϊκές αγορές

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η συνεχιζόμενη αναταραχή στην Ουκρανία, σε συνδυασμό με τα απογοητευτικά στοιχεία για την επενδυτική εμπιστοσύνη στη Γερμανία, διαμόρφωσε χθες το κλίμα στις ευρωπαϊκές αγορές. Οι δείκτες υποχώρησαν, εξαλείφοντας τα προηγηθέντα κέρδη, ενώ στην αμερικανική αγορά πριν από το κλείσιμο υπήρχε νευρικότητα και συχνές εναλλαγές στο πρόσημο των δεικτών. Το γιεν ενισχύθηκε ως προς τα άλλα ισχυρά νομίσματα λόγω Ουκρανίας, η οποία και αύξησε πρώτη φορά τα επιτόκιά της μετά πολλά χρόνια, για να στηρίξει το νόμισμά της. Στην αγορά μετάλλων η τιμή του χρυσού σημείωσε τη μεγαλύτερη πτώση από τις αρχές της χρονιάς, λόγω ανησυχιών για την αναδίπλωση της Fed ως προς την πολιτική ποσοτικής χαλάρωσης.

Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 έκλεισε χθες με πτώση 1% στις 326,58 μονάδες, ενώ τη Δευτέρα είχε παρουσιάσει άνοδο λόγω βελτιωμένων κερδών της Citigroup και καλύτερων των αναμενομένων στοιχείων λιανικών πωλήσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες. Στα 18 μεγαλύτερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, τα 17 έκλεισαν με απώλειες, εκτός της Νορβηγίας. Στο Παρίσι ο CAC 40 έκλεισε με κάμψη της τάξεως του 0,9%, ενώ στη Φρανκφούρτη ο DAX απώλεσε 1,8%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή