Tα φάρμακα τόνωσαν τις ευρωπαϊκές αγορές

Tα φάρμακα τόνωσαν τις ευρωπαϊκές αγορές

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη μεγαλύτερη άνοδο των τελευταίων επτά εβδομάδων σημείωσαν χθες οι ευρωπαϊκές αγορές με τα σημαντικότερα κέρδη να συγκεντρώνουν οι μετοχές φαρμακοβιομηχανιών στον απόηχο μεγάλων επιχειρηματικών συμφωνιών. Η μετοχή της GlaxoSmithKline ενισχύθηκε 5,4% μετά τη συμφωνία πώλησης επιχειρήσεων στη Novartis, ενώ η AstraZeneca εκτινάχθηκε 5% λόγω της φήμης ότι η Pfizer συζητεί την εξαγορά της. Η άνοδος των μετοχών των φαρμακευτικών εξώθησε ανοδικά τους δείκτες με τη Φρανκφούρτη να καταγράφει τα μεγαλύτερη κέρδη και τον δείκτη XETRA DAX να κλείνει με άνοδο 2,02%. Μεγάλη άνοδο σημείωσε, άλλωστε, η αγορά του Μιλάνου με τον δείκτη FTSE MIB να κλείνει με κέρδη 1,49% ενώ ο δείκτης ΙΒΕΧ του χρηματιστηρίου της Μαδρίτης έκλεισε με κέρδη 1,41%. Με άνοδο 1,18% έκλεισε, άλλωστε, ο δείκτης CAC 40 του γαλλικού χρηματιστηρίου και με 0,85% ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου.

Την ίδια στιγμή το ευρώ υποχωρούσε στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων δύο εβδομάδων στα 1,3783 δολάρια μετά τις δηλώσεις του Μπενουά Κερ, μέλους του Δ.Σ. της ΕΚΤ πως ίσως ευθύνεται το ισχυρό ευρώ για τον πολύ χαμηλό πληθωρισμό της Ευρωζώνης. Αργότερα το ενιαίο νόμισμα ανέκαμψε στα 1,38 δολάρια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή