ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Ε.Ε. εκπαιδεύει τους νεαρούς καταναλωτές

i-e-e-ekpaideyei-toys-nearoys-katanalotes-2024335

Ποια καταναλωτικά προϊόντα είναι πιο "πράσινα"; Πώς γίνεσαι υπεύθυνος καταναλωτής; Πώς μπορούμε να δαπανούμε σωστά τα χρήματά μας όταν πραγματοποιούμε αγορές; Με τη λογική ότι η υπεύθυνη κατανάλωση είναι κάτι που μαθαίνεται, η πρωτοβουλία "Cosmumerclassroom.eu" δημιούργησε έναν νέο συνεργατικό ιστοτόπο για καθηγητές από κράτη-μέλη της ΕΕ, ο οποίος τούς παρέχει διαδραστικά εργαλεία, προκειμένου να διδάξουν σε παιδιά ηλικίας 12-18 ετών τις απαραίτητες πρακτικές καταναλωτικές δεξιότητες.

Ο διαδικτυακός τόπος, που χρηματοδοτείται από την ΕΕ, παρέχει διδακτικό υλικό στους εκπαιδευτικούς και αποσκοπεί στην ενίσχυση της αγωγής του καταναλωτή στα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του Κέντρου Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕΠΚΑ).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εγγράφονται στον διαδικτυακό τόπο "http://www. consumerclassroom.eu/el, να κάνουν την εγγραφή τους και να αποκτούν πρόσβαση στο εκπαιδευτικό υλικό. Για τυχόν απορίες και περισσότερες πληροφορίες, οι εκπαιδευτικοί μπορούν ν' απευθύνονται στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου [email protected] kepka.gr.