Σε χαμηλό τετραετίας ο πληθωρισμός στην Γερμανία τον Μάιο

Σε χαμηλό τετραετίας ο πληθωρισμός στην Γερμανία τον Μάιο

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πληθωρισμός στη Γερμανία επιβραδύνθηκε σε ετήσια βάση στον χαμηλότερο ρυθμό των τελευταίων τεσσάρων ετών τον Μάιο αφού μειώθηκε το κόστος της ενέργειας, σύμφωνα με προκαταρκτικά δεδομένα της ομοσπονδιακής στατιστικής υπηρεσίας Destatis που δόθηκαν στη δημοσιότητα σήμερα.

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 0,9% σε σύγκριση με την αντίστοιχη χρονική περίοδο του 2013, δηλαδή στο χαμηλότερο ποσοστό από τον Ιούνιο του 2010. Οικονομολόγοι οι οποίοι είχαν ερωτηθεί σχετικά από το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς προέβλεπαν ότι ο πληθωρισμός θα επιβραδυνόταν μεν, αλλά αρκετά λιγότερο, στο 1,1% από 1,3% τον Απρίλιο.

Σε μηνιαία βάση ο δείκτης τιμών καταναλωτή έπεσε κατά 0,1%, συνεχίζοντας την τάση που είχε καταγραφεί τον Απρίλιο, όταν είχε μειωθεί κατά 0,2%.

Προσαρμοσμένος στα άλλα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο πληθωρισμός στη Γερμανία εμφανίζει πτώση 0,3% σε μηνιαία βάση και άνοδο 0,6% σε ετήσια. Με βάση τον ίδιο τρόπο υπολογισμού, τον Απρίλιο είχε εμφανίσει πτώση 0,3% σε μηνιαία βάση και άνοδο 1,1% σε ετήσια.

Τα οριστικά δεδομένα για τον δείκτη τιμών καταναλωτή στη Γερμανία τον Μάιο αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα την 13η Ιουνίου, σύμφωνα με την Destatis.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή