Λι Κετσιάνγκ: Η Κίνα θα συνεχίσει με υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης

Λι Κετσιάνγκ: Η Κίνα θα συνεχίσει με υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η οικονομία της Κίνας δεν θα προσγειωθεί απότομα, αλλά θα διατηρήσει μεσαίους έως υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης μακροπρόθεσμα, δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας Λι Κετσιάνγκ.

Κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Λονδίνο, ο Λι Κετσιάνγκ επεσήμανε επίσης ότι αναμένει πως η οικονομία της Κίνας, δεύτερη από πλευράς μεγέθους μετά τις ΗΠΑ, θα αναπτυχθεί με ρυθμό τουλάχιστον 7,5% και ο δείκτης τιμών λιανικής δεν θα αυξηθεί περισσότερο από 3,5%.

Σύμφωνα με τον ίδιο το Πεκίνο δεν θα καταφύγει σε ισχυρά μέτρα τόνωσης της οικονομικής δραστηριότητας, αλλά θα προωθήσει στοχευμένα μέτρα ώστε να διασφαλιστεί η επίτευξη των αναπτυξιακών στόχων.

«Έχουν υπάρξει ορισμένες συζητήσεις βάσει των οποίων η κινεζική οικονομία επιβραδύνεται, ενώ υπάρχουν και ανησυχίες ότι η κινεζική οικονομία θα οδηγηθεί σε απότομη προσγείωση. Εδώ θα είμαι απολύτως ξεκάθαρος και θα το τονίσω: αυτό δεν θα συμβεί», είπε ο Λι Κετσιάνγκ.

«Πιστεύω ότι η κινεζική οικονομία θα διατηρήσει έναν μεσαίο έως υψηλό αναπτυξιακό ρυθμό μακροπρόθεσμα», είπε. «Έτσι, ο ελάχιστος ρυθμός ανάπτυξης που αναμένουμε είναι 7,5% ώστε να διασφαλιστεί ότι η δημιουργία θέσεων απασχόλησης και το ταβάνι για την άνοδο του δείκτη τιμών λιανικής δεν θα υπερβεί το 3,5%, ώστε να μην επηρεαστούν οι ζωές των ανθρώπων».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή