Εμφαση στις επενδύσεις από Βερολίνο – Ουάσιγκτον

Εμφαση στις επενδύσεις από Βερολίνο – Ουάσιγκτον

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και ο ομόλογός του των ΗΠΑ Τζακ Λιου έκριναν αναγκαία την αύξηση των επενδύσεων προκειμένου να στηριχθεί μια οικονομική ανάκαμψη, η οποία παραμένει ακόμα ασθενική στις δύο πλευρές του Ατλαντικού.

«Περισσότερα πρέπει να γίνουν τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ευρώπη προκειμένου να ενισχύσουμε την ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας, ειδικά στο θέμα των προσπαθειών για την τόνωση των επενδύσεων στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα» δήλωσε ο Τζακ Λιου, ο οποίος πέρασε από το Βερολίνο, μετά τις επισκέψεις που πραγματοποίησε στο Ισραήλ, τη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Από την πλευρά του ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξουν «πολλές περισσότερες επενδύσεις στον ιδιωτικό τομέα», κυρίως στον τομέα των υποδομών.

Οι δύο υπουργοί επίσης ανέφεραν ότι «συμφωνούν για τη σημασία να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις προκειμένου να επιτευχθεί μια συμφωνία» για την υπογραφή μιας συνθήκης ελεύθερου εμπορίου μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των ΗΠΑ (TTIP), οι συνομιλίες για την οποία βρίσκονται σε εξέλιξη από το καλοκαίρι του 2013.

Αν και τις πρώτες επισκέψεις του Λιου στη Γερμανία είχαν σηματοδοτήσει οι πιεστικές αξιώσεις προς τη Γερμανία να απομακρυνθεί λίγο από την αρχή της δημοσιονομικής εξυγίανσης προκειμένου να τονωθεί η ανάπτυξη, οι δύο αξιωματούχοι επιχείρησαν να δείξουν ότι κινούνται στο ίδιο μήκος κύματος.

«Εμείς συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι υπάρχει ένα πρόβλημα ζήτησης στον κόσμο και να θεωρούμε ότι οι πολιτικές που θα επέτρεπαν την ενίσχυση της ζήτησης θα ήταν χρήσιμες, όμως συμφωνούμε στην ανάγκη μιας ισορροπίας μεταξύ των βραχυπρόθεσμων και των μακροπρόθεσμων βημάτων» δήλωσε ο κ. Λιου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή