Ρωσία: «Δεν μας πλήρωσε ακόμη η Ουκρανία»

Ρωσία: «Δεν μας πλήρωσε ακόμη η Ουκρανία»

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο υπουργός Οικονομικών της Ρωσίας Αντόν Σιλουάνοφ δήλωσε σήμερα ότι δεν έχει ληφθεί ακόμη το κουπόνι με το ποσό των 73,3 εκατομμυρίων δολαρίων από ομόλογο εκπεφρασμένο σε ευρώ ύψους 3 δισεκατομμυρίων από την Ουκρανία, το οποίο το Κίεβο δήλωσε ότι πλήρωσε την Παρασκευή.

«Δυστυχώς δεν μπορούμε μέχρι τώρα να επιβεβαιώσουμε την παραλαβή του κουπονιού πληρωμής», ανακοίνωσε το γραφείο Τύπου του υπουργείου.

«Ωστόσο οι όροι του δανείου παρέχουν μια περίοδο χάριτος δέκα ημερών. Αναμένουμε ότι η κυβέρνηση της Ουκρανίας θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της για την πληρωμή του κουπονιού εντός της περιόδου αυτής».

Η Ρωσία αγόρασε το ομόλογο εκπεφρασμένο σε ευρώ τον Δεκέμβριο, στο πλαίσιο της χορήγησης του πακέτου οικονομικής βοήθειας που είχε συμφωνηθεί με τον τότε πρόεδρο Βίκτορ Γιανουκόβιτς, ο οποίος αργότερα αποπέμφθηκε και αντικαταστάθηκε από μια προσωρινή κυβέρνηση, λιγότερο αρεστή στη Μόσχα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή