Με αρνητικό πρόσημο οι ευρωπαϊκοί δείκτες

Με αρνητικό πρόσημο οι ευρωπαϊκοί δείκτες

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περιορισμένες μεταβολές εμφάνισαν χθες οι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, ενώ στην αμερικανική αγορά επικρατούσε νευρικότητα πριν από το κλείσιμο. Στην αγορά εμπορευμάτων του Λονδίνου το πετρέλαιο τύπου Brent υποχώρησε από τα υψηλότερα επίπεδα ενδεκαμήνου εξαιτίας του ότι οι εχθροπραξίες στο Ιράκ δεν έχoυν πλήξει τη βασική πετρελαιοπαραγωγική περιοχή του.

Ειδικότερα, στη Γηραιά Ηπειρο ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe είχε απώλειες μικρότερες του 0,1% και έκλεισε στις 341,86 μονάδες. Το δεύτερο τρίμηνο του 2014 ο εν λόγω δείκτης σημείωσε άνοδο της τάξης του 2,3%, ενώ την περίοδο αυτή είχε και την πιο μακρά κερδοφορία του από τον Μάρτιο του 2010.

Η μετοχή της Royal Philips εμφάνισε τη μεγαλύτερη άνοδο κατά το τελευταίο οκτάμηνο μετά την ανακοίνωση ότι θα συνενώσει δύο μονάδες της. Η τιμή της μετοχής της πορτογαλικής τράπεζας Βanco Espirito είχε τη σοβαρότερη πτώση 17% στα τελευταία 21 χρόνια λόγω ερευνών που διεξάγονται σε 3 θυγατρικές της. Στα 18 μεγαλύτερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια τα 11 έκλεισαν χθες με αρνητικό πρόσημο. Στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε με – 0,2%, στη Φρανκφούρτη ο DAX με + 0,2% και στο Παρίσι ο CAC 40 είχε απώλειες 0,3%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή