Ανοδικά τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Ανοδικά τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Mε κέρδη έκλεισαν χθες οι δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σε ευνοϊκό κλίμα εξαιτίας της απόφασης της ΕΚΤ να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκιά της σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα. Στην αμερικανική αγορά πριν από το κλείσιμο ο Dow Jones είχε ξεπεράσει πρώτη φορά στην ιστορία του τις 17.000 μονάδες μετά την ανακοίνωση για πτώση της ανεργίας τον Ιούνιο στο 6,1%, στα χαμηλότερα επίπεδα 6ετίας. Η τιμή του χρυσού σημείωσε τη μεγαλύτερη πτώση της σε διάστημα 5 εβδομάδων. Το πετρέλαιο στη Ν. Υόρκη εμφάνισε πτώση 6η ημέρα διαδοχικά, καθώς οι ανησυχίες των επενδυτών υποχώρησαν. Το δολάριο ενισχύθηκε προς το γιεν στα υψηλά 15νθημέρου.

Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός Stoxx Europe 600 χθες έκλεισε με +0,9%, ολοκληρώνοντας τριήμερο ράλι, το μεγαλύτερο σε διάστημα 10 εβδομάδων. Στις τελευταίες τρεις συνεδριάσεις ο δείκτης απεκόμισε κέρδη 2,1%. «Ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, κάνει ευτυχισμένες τις αγορές με υποσχέσεις για μελλοντική δράση, αν χρειαστεί, αλλά τελικά δεν αναγκάζεται να το κάνει», παρατηρούν αναλυτές. Ανοδικά κινήθηκαν τα 18 μεγαλύτερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ενώ μόνο της Λισσαβώνας έκλεισε με απώλειες. Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ανήλθε 0,7%, στη Φρανκφούρτη ο DAX κατά 1,2% και στο Παρίσι ο CAC 40 έκλεισε με άνοδο 1%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή