Μεικτή εικόνα στις ευρωπαϊκές αγορές

Μεικτή εικόνα στις ευρωπαϊκές αγορές

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πτωτικά κινήθηκαν οι γενικοί δείκτες των οκτώ από τα 18 χρηματιστήρια της δυτικής Ευρώπης, ενώ οι υπόλοιποι δέκα έκλεισαν με περιορισμένα κέρδη εξαιτίας μιας σειράς δυσάρεστων εταιρικών ειδήσεων. Η μετοχή της πορτογαλικής τράπεζας Banco Espirito Santo οδηγήθηκε σε πτώση 4,7%, αφού η μητρική Espirito Santo International καθυστέρησε την καταβολή χρεολυσίων. Ο γενικός δείκτης PSI 20 στη Λισσαβώνα υποχώρησε στο ναδίρ του έτους, με απώλειες 2,13%, ενώ ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSE Eurotop 100 εμφάνισε οριακά κέρδη (0,08%).

Ο γαλλικός δείκτης Cac-40 και ο γερμανικός δείκτης Dax εμφάνισαν άνοδο 0,4%, ενώ ο δείκτης FTSE-100 στο Λονδίνο αποδυναμώθηκε 0,3%. Στη Wall Street, οι δείκτες Dow Jones και S&P 500 παρουσίαζαν άνοδο 0,4% και 0,18% αντίστοιχα λίγο πριν από το κλείσιμο, περιορίζοντας τα κέρδη τους που είχαν καταγράψει στην αρχή της συνεδρίασης μετά τη δημοσίευση των πρακτικών από την τελευταία συνεδρίαση της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed). Στα πρακτικά αυτά οι αξιωματούχοι της Fed εκφράζουν ανησυχίες για την ανάληψη υπερβολικού κινδύνου από τους επενδυτές. Προηγουμένως, το δολάριο είχε διολισθήσει στα 1,3636 έναντι του ευρώ. Η τιμή του αργού υποχώρησε στα 102,40 δολάρια το βαρέλι μετά τη δημοσίευση στοιχείων που έδειξαν μείωση της ζήτησης και των αποθεμάτων βενζίνης στις ΗΠΑ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή