Λήξη συναγερμού σε Πορτογαλία, κέρδη στις αγορές

Λήξη συναγερμού σε Πορτογαλία, κέρδη στις αγορές

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με κέρδη έκλεισαν χθες οι γενικοί δείκτες στην Ευρώπη, καθώς οι επενδυτές πείσθηκαν πως τα προβλήματα της μητρικής της Banco Espirito Santo δεν θα επηρεάσουν το ευρύτερο τραπεζικό σύστημα στον ευρωπαϊκό Νότο. Στη Λισσαβώνα, ο δείκτης PSI-20 αναρριχήθηκε 3,1%, ενώ η μετοχή της Banco Espirito Santo παρουσίασε κέρδη 20% αφού η τιμή της θεωρείται ελκυστική μετά τις απώλειες των προηγούμενων συνεδριάσεων.

Ο γαλλικός δείκτης Cac-40 ενισχύθηκε κατά 1,48% και ο γερμανικός Dax κατά 1,44%. Με θετικό πρόσημο κινήθηκε, επίσης, η Wall Street, με τους δείκτες Dow Jones και S&P 500 να παρουσιάζουν κέρδη 0,4% λίγο πριν από το κλείσιμο. Το επενδυτικό κλίμα ωφελήθηκε από την ανακοίνωση της Twenty-First Century Fox ότι προσέφερε 80 δισ. δολάρια για την εξαγορά της Time Warner, μια προσφορά όμως που απορρίφθηκε από την τελευταία. Αισιοδοξία προκάλεσε, επίσης, η ενίσχυση του ρυθμού ανάπτυξης στην Κίνα κατά 7,5% το δεύτερο τρίμηνο. Το ευρώ έναντι της στερλίνας υποχώρησε στις 79 πένες, με το βρετανικό νόμισμα να ενισχύεται ευρέως λόγω της πολύ μεγάλης αύξησης της απασχόλησης στη Βρετανία.

Η τιμή του πετρελαίου Μπρεντ αναρριχήθηκε στα 106,16 δολάρια το βαρέλι, έπειτα από στοιχεία που έδειξαν μεγάλη πτώση των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ. Η τιμή του αργού ενισχύθηκε 1,20 δολάρια το βαρέλι στα 101,22 δολάρια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή