«Οι μεγαλοκαταθέτες της CCB πρέπει να αποζημιωθούν»

«Οι μεγαλοκαταθέτες της CCB πρέπει να αποζημιωθούν»

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Κεντρική Τράπεζα της Βουλγαρίας επιμένει στην ανάγκη αποζημίωσης των μεγαλοκαταθετών της χρεοκοπημένης CCB.

«Στην περίπτωση που συνεχιστούν οι πολιτικές διαβουλεύσεις με γνώμονα την επίτευξη ομοφωνίας στο θέμα της κάλυψης των επενδυτών της Corporate Commercial Bank (CCB) με καταθέσεις ύψους άνω των 196.000 λέβα (περίπου 100.000 ευρώ) και εντέλει προκύψει η σχετική ομοφωνία, η Βουλγαρική Λαϊκή Τράπεζα (ΒΝΒ) προτίθεται να συνεισφέρει με την εμπειρία της για την υλοποίηση των σχετικών αποφάσεων».

Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση της Κεντρικής Τράπεζας για τις πρωτοβουλίες της ΒΝΒ στην κατεύθυνση της προετοιμασίας της συνάντησης του προέδρου της Βουλγαρίας Ρόσεν Πλέβνελιεφ με τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, «με την οποία θα αρχίσει η διαδικασία υποβολής της υποψηφιότητας της Βουλγαρίας στον ενιαίο Μηχανισμό Τραπεζικής Επιτήρησης της Ευρωπαϊκής Ενωσης (Ε.Ε.)».

Εξάλλου, όπως σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση, η διοίκηση της ΒΝΒ προσέφυγε στον εκτελεστικό διευθυντή του Ευρωπαϊκού Τραπεζικού Μηχανισμού Αντρέα Ενρία για έκτακτη επιθεώρηση της κεντρικής βουλγαρικής τράπεζας, τα συμπεράσματα της οποίας θα δοθούν στη δημοσιότητα. Σημειώνεται ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Μπόικο Μπορίσοφ, μετά τη λήξη της συνεδρίασης του Συντονιστικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας που διεξήχθη υπό τον πρόεδρο Πλέβνελιεφ χθες τη νύχτα στη Σόφια, ζήτησε την παραίτηση των μελών του Δ.Σ. της ΒΝΒ.

Ο κ. Μπορίσοφ κατηγόρησε τον διοικητή της ΒΝΒ Ιβάν Ισκροφ ότι «πιάστηκε στον ύπνο» και ότι «η ΒΝΒ δεν έκανε καλά τη δουλειά της, με συνέπεια να χαθούν τριάμισι δισεκατομμύρια, τα οποία κινδυνεύουν τώρα να πληρώσουν οι φορολογούμενοι».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή