ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στο κόκκινο οι δείκτες των Χρηματιστηρίων από την πτώση του μαλαισιανού Μπόινγκ 777

Στο κόκκινο οι δείκτες των Χρηματιστηρίων από την πτώση του μαλαισιανού Μπόινγκ 777

Πτώση σημείωναν οι δείκτες στα Χρηματιστήρια της Ευρώπης περί το τέλος των συνεδριάσεών τους αφότου μεταδόθηκε η είδηση ότι ένα επιβατικό αεροσκάφος της Malaysian Airlines συνετρίβη στην Ουκρανία, κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία.

Στη Γερμανία ο DAX σημείωνε πτώση κατά 1,1% ενώ στη Γαλλία ο CAC έπεφτε κατά 1,3%.

«Τα νέα της συντριβής του αεροσκάφους των μαλαισιανών αερογραμμών κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία ξεκάθαρα είχε μεγάλη επίπτωση στις διαπραγματεύσεις στις αγορές στο τέλος των συνεδριάσεων», δήλωσε η Μπρέντα Κέλι, αναλύτρια στην IG, η οποία επισήμανε τους φόβους των επενδυτών για την κλιμάκωση των γεωπολιτικών εντάσεων στην περιοχή.

Την ίδια ώρα στο κόκκινο πέρασαν οι δείκτες στη Γουόλ Στριτ περί τα μέσα της συνεδρίασης μετά την ανακοίνωση της συντριβής του αεροσκάφους των μαλαισιανών αερογραμμών στην Ουκρανία καθώς οι επενδυτές φοβούνται τις επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία μιας κλιμάκωσης της έντασης στην περιοχή.

Λίγο νωρίτερα ο δείκτης Dow Jones έπεφτε κατά 0,28%, ήτοι 48,55 μονάδες, και βρέθηκε στις 17.089,65 μονάδες και ο Nasdaq -0,64%, ήτοι 28, 38 μονάδες, στις 4.397, 59 μονάδες.