Αρνητικά πρόσημα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Αρνητικά πρόσημα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καταγράφουν απώλειες, λόγω των ανησυχιών από την κλιμάκωση της έντασης μεταξύ Ρωσίας και Δύσης και των αναφορών ότι ο ουκρανικός στρατός κινείται εναντίον μεγάλης βάσης των ανταρτών.

Η Γερμανία και άλλες χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης κρατούν έως σήμερα μία πιο προσεκτική στάση από τις ΗΠΑ όσον αφορά τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, αναλογιζόμενες τη ζημιά που θα μπορούσε να γίνει στην ευρωπαϊκή οικονομία από την ανταλλαγή κυρώσεων με έναν από τους κύριους ενεργειακούς προμηθευτές της.

Οποιαδήποτε κλιμάκωση των κυρώσεων θα ήταν πιθανό να πλήξει τις επιχειρήσεις, κάτι ιδιαίτερα ανησυχητικό για τη Γερμανία που έχει ισχυρούς εμπορικούς δεσμούς με τη Ρωσία.

Τα σοκ στις αγορές από την Ουκρανία και την ισραηλινή εισβολή στη Γάζα έρχονται σε μία περίοδο που αυτές δέχονται αντικρουόμενα οικονομικά μηνύματα από τις δύο πλευρές του Ατλαντικού.

Η εικόνα των κυριότερων δεικτών:

Λονδίνο – FTSE: -0,32%

Παρίσι – CAC-0,38%

Φρανκφούρτη – DAX: -0,81%

Μιλάνο – ΜΙΒ: -1,02%

Μαδρίτη – ΙΒΕΧ: -0,33%

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή