Υποπτοι φοροδιαφυγής 6 δισ. δολαρίων επενδυτές hedge funds

Υποπτοι φοροδιαφυγής 6 δισ. δολαρίων επενδυτές hedge funds

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για φοροδιαφυγή 6 δισ. δολαρίων φαίνεται να είναι υπεύθυνοι οι επενδυτές της Renaissance Technologies LLC, της εταιρείας διαχείρισης κεφαλαίων αντιστάθμισης κινδύνου ή hedge funds, σε χρονικό ορίζοντα 14ετίας. Η εταιρεία φέρεται να είχε υπογράψει συμβόλαια με την Barclays και την Deutsche Bank για να δημιουργήσει την εντύπωση πως δεν ήταν ιδιοκτήτρια χιλιάδων μετοχών που διαπραγματεύονταν σε ημερήσια βάση, όπως φαίνεται να προκύπτει από ακροάσεις στελεχών ενώπιον ειδικής επιτροπής του Κογκρέσου. Με την κίνηση αυτή, η Renaissance επεδίωκε να αλλάξει κέρδη από συναλλαγές υψηλών ταχυτήτων σε μακροπρόθεσμα κέρδη που φορολογούνται με χαμηλότερο συντελεστή, δήλωσε ο γερουσιαστής και πρόεδρος της επιτροπής, Καρλ Λέβιν.

«Ετσι εξασφαλίζονταν τεράστια κέρδη για τα hedge funds και τις τράπεζες», δήλωσε ο κ. Λέβιν στην Ουάσιγκτον μετά τις ακροάσεις όπου παρέστησαν στελέχη της Renaissance αλλά και των τραπεζών Barclays και Deutsche Bank. Τα μέλη της επιτροπής παρότρυναν τις φορολογικές αρχές των ΗΠΑ να επιδιώξουν την είσπραξη φόρων με μεγαλύτερη επιβάρυνση από αυτή που επωμίζονται οι Αμερικανοί από τους μισθούς τους. Η προαναφερόμενη επιτροπή με επικεφαλής τον γερουσιαστή Καρλ Λέβιν δεν έχει τη δικαιοδοσία να επιβάλει χρηματικές ποινές, αλλά μπορεί να προτείνει νομοθετικές αλλαγές. Η Renaissance έχει παρουσιάσει τις υψηλότερες επιδόσεις στον κλάδο των hedge funds. To επενδυτικό κεφάλαιο της Medallion εμφάνιζε ετήσιες αποδόσεις άνω του 35% για περισσότερες από δύο δεκαετίες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή