Σύντομα

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

0,9% αυξήθηκαν οι εξαγωγές και 4,5% οι εισαγωγές τον Ιούνιο. Το εμπορικό πλεόνασμα της Γερμανίας μειώθηκε τον Ιούνιο στα 16,2 δισ. ευρώ από 18,8 δισ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ομοσπονδιακής στατιστικής υπηρεσίας. Τα στοιχεία αποδεικνύονται δυσμενέστερα των προσδοκιών, καθώς οι αναλυτές –σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters– προέβλεπαν ότι το εμπορικό πλεόνασμα στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης θα αγγίξει τα 17,5 δισ. ευρώ.

ΗΠΑ

14.000 μειώθηκαν οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας την περασμένη εβδομάδα, καθώς συνολικά διαμορφώθηκαν σε 289.000. Οι αναλυτές περίμεναν οι αιτήσεις να ξεπεράσουν τις 300.000.

ΒΡΕΤΑΝΙΑ

10,2% ενισχύθηκαν οι τιμές των ακινήτων σε ετήσια βάση, και κατά 1,4% τον Ιούλιο, σύμφωνα με στοιχεία της Halifax. Πάντως, ο οίκος αξιολογήσεων Moody’s προειδοποιεί ότι, παρά τις ευνοϊκές οικονομικές εξελίξεις που ανεβάζουν τις τιμές, η αγορά κατοικίας, ειδικά στο Λονδίνο και τις νοτιοανατολικές περιοχές, «ενέχει σημαντικό κίνδυνο διόρθωσης τιμών, αν δεν ακολουθήσει ανάλογη αύξηση στους πραγματικούς μισθούς».

ADIDAS

16% μειώθηκαν τα κέρδη του β΄ τριμήνου. «Η αδύναμη ζήτηση για σύνεργα γκολφ, η αρνητική καταναλωτική ψυχολογία στη Ρωσία, οι αντίξοες νομισματικές διακυμάνσεις και οι δαπάνες για το μάρκετινγκ στο Μουντιάλ» ήταν οι λόγοι, σύμφωνα με την επιχείρηση.

DEUTSCHE TELECOM

0,3% αυξήθηκαν τα λειτουργικά κέρδη του γερμανικού τηλεπικοινωνιακού κολοσσού στο β΄ τρίμηνο, φτάνοντας τα 4,43 δισ. ευρώ. Κινητήριος δύναμη υπήρξαν οι πωλήσεις στις ΗΠΑ. Τα έσοδα άγγιξαν τα 15,1 δισ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή