ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Amazon εξαγόρασε την πλατφόρμα online παιχνιδιών Twitch

i-amazon-exagorase-tin-platforma-online-paichnidion-twitch-2040871

Η εταιρεία λιανικής πώλησης στο διαδίκτυο Amazon.com Inc εξαγόρασε έναντι του ποσού των 970 εκατομμυρίων δολαρίων την online πλατφόρμα βίντεο παιχνιδιών Twitch Interactive σε μια κίνηση που αντανακλά την αποφασιστικότητα του επικεφαλής της Amazon Τζέφ Μπέζος να μετατρέψει την εταιρεία του σε ένα διαδικτυακό προορισμό πέραν βεβαίως από τις βασικές δραστηριότητες της στο χώρο των λιανικών πωλήσεων.

«Η παρακολούθηση online παιχνιδιών είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο και η Twitch έχει δημιουργήσει μια πλατφόρμα που συγκεντρώνει δεκάδες εκατομμύρια ανθρώπους οι οποίοι παρακολουθούν δισεκατομμύρια λεπτά παιχνιδιών κάθε μήνα» ανέφερε ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Amazon Τζεφ Μπέζος. Σύμφωνα με τα στοιχεία η Twitch είχε κατά τον μήνα Ιούλιο περισσότερους από 55 εκατομμύρια αποκλειστικούς επισκέπτες οι οποίοι παρακολούθησαν περισσότερα από 15 δισεκατομμύρια λεπτά ηλεκτρονικού περιεχομένου.

Η κίνηση, η οποία ανακοινώθηκε από τις δύο εταιρείες, τη Δευτέρα, είναι η μεγαλύτερη εμπορική συμφωνία στην 20χρονη ιστορία της Amazon και θα βοηθήσει την αμερικανική εταιρεία να ανταγωνιστεί την Apple Inc και την Google Inc στην ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά των online παιχνιδιών.

Η εξαγορά περιλαμβάνει κάποιες επιμέρους συμφωνίες που ουσιαστικά ανεβάζουν το ποσό της εξαγοράς πάνω από το ένα (1) δισεκατομμύριο δολάρια όπως ανέφερε στο Ρόιτερς μια πηγή κοντά στη συμφωνία. Η συμφωνία, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους, είναι ένα ασυνήθιστο βήμα για την Amazon, η οποία τείνει να χτίζει συμφωνίας μέσα από μικρότερες εξαγορές.