ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Καλιφόρνια τριπλασιάζει τις φοροαπαλλαγές για να κρατήσει το Χόλιγουντ

Η Καλιφόρνια τριπλασιάζει τις φοροαπαλλαγές για να κρατήσει το Χόλιγουντ

Η πολιτεία της Καλιφόρνια θα τριπλασιάσει τις φορο-ελαφρύνσεις προς την κινηματογραφική βιομηχανία, προκειμένου να περιοριστεί η φυγή κινηματογραφικών παραγωγών προς άλλες χώρες με πιο γενναιόδωρες επιδοτήσεις.

Ο κυβερνήτης Τζέρι Μπράουν δήλωσε την Τετάρτη ότι έχει επιτευχθεί συμφωνία στο νομοθετικό σώμα της Καλιφόρνια για να αυξηθεί το ποσό των φορολογικών ελαφρύνσεων στα 330 εκατομμύρια δολάρια ετησίως, σε ένα σχέδιο πενταετίας που θα έχει συνολικό ύψος 1,65 δισεκατομμύρια δολάρια. Έως τώρα οι φορολογικές ελαφρύνσεις για τις ταινίες είχαν ανώτατο όριο τα 100 εκατομμύρια δολάρια ετησίως.

«Αυτή η νομοθεσία θα ενισχύσει σε μεγάλο βαθμό το πρόγραμμά μας για φορολογικές ελαφρύνσεις στον κινηματογράφο και παρέχει απασχόληση σε χιλιάδες καλιφορνέζους», δήλωσε ο κυβερνήτης Μπράουν. Η ανακοίνωση του κυβερνήτη της Καλιφόρνια επισημαίνει ότι «τα τελευταία 15 χρόνια, η παραγωγή ταινιών μειώθηκε κατά σχεδόν 50% στην Καλιφόρνια. Το 2013, οι 21 από τις 23 νέα σειρές μεγάλης αποδοχής γυρίστηκαν εκτός της Καλιφόρνια». Το κείμενο πρέπει να περάσει στη Γερουσία της πολιτείας αυτή την εβδομάδα αλλά έχει ήδη εγκριθεί από την Άνω Βουλή. Οι φορολογικές ελαφρύνσεις θα τεθούν σε ισχύ από το οικονομικό έτος 2015-2016.

Η κινηματογραφική βιομηχανία είναι «ένα στολίδι που παρέχει ποιοτικές θέσεις εργασίας και ευκαιρίες για τις οικογένειες της μεσαίας τάξης σε κάθε περιοχή της πολιτείας μας. Σήμερα στέλνουμε το μήνυμα ότι είμαστε αποφασισμένοι οι κάμερες να συνεχίζουν να περιοδεύουν και οι προβολείς να εξακολουθούν να φωτίζουν στην πολιτεία μας για πολλά χρόνια ακόμη» δήλωσε ο πρόεδρος της Γερουσίας της πολιτείας της Καλιφόρνια Κέβιν ντε Λέον. Πρόσθεσε δε ότι πέρα από τις κάμερες, η κινηματογραφική βιομηχανία παρέχει επίσης απασχόληση και σε πολλά ανεξάρτητα επαγγέλματα.