Μικρή ενίσχυση ευρώ, απώλειες για πετρέλαιο

Μικρή ενίσχυση ευρώ, απώλειες για πετρέλαιο

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ήπιους τόνους εξελίχθηκε χθες η συνεδρίαση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, αφού οι γενικοί δείκτες είχαν καταγράψει τα υψηλότερα κέρδη τετραμήνου τις δυο προηγούμενες ημέρες. Θετικό ρόλο στο επενδυτικό κλίμα διαδραματίζουν οι συνομιλίες ανάμεσα στη Ρωσία και την Ουκρανία, αυξάνοντας τις ελπίδες για μια εκτόνωση της κρίσης μεταξύ των δύο χωρών. Στη Wall Street, ο δείκτης S&P 500 υποχώρησε κάτω από τις 2.000 μονάδες στις 1.999,89 μον. λίγο πριν από το κλείσιμο, χωρίς να καταγράφεται καμία μεταβολή. Ο δείκτης Dow Jones εμφάνιζε οριακά κέρδη 0,07% με τον όγκο των συναλλαγών να είναι κατά 29% χαμηλότερος από τον μέσο όρο 30ημέρου.

Το ευρώ στα 1,3195 δολάρια ενισχύθηκε από τα χαμηλά 11μήνου που είχαν παρουσιαστεί στις αρχές της εβδομάδας λόγω των σχολίων της Τζάνετ Γιέλεν, επικεφαλής της Fed, πως η οικονομία και απασχόληση ανακάμπτουν στις ΗΠΑ. Στην Ευρώπη, ο γαλλικός δείκτης CAC-40 και ο βρετανικός FTSE-100 ενισχύθηκαν κατά 0,12% και 0,04% αντίστοιχα. Ο γερμανικός DAX υποχώρησε κατά 0,19%. Η τιμή του αργού πετρελαίου στη Νέα Υόρκη υποχώρησε κατά πέντε σεντς στα 93,81 δολάρια το βαρέλι και η τιμή του Μπρεντ στο Λονδίνο ενισχύθηκε κατά 17 σεντς στα 102,67 δολάρια το βαρέλι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή