Μεντβέντεφ: Μείωση 30% των ρώσων τουριστών στην Ευρώπη εξαιτίας της ουκρανικής κρίσης

Μεντβέντεφ: Μείωση 30% των ρώσων τουριστών στην Ευρώπη εξαιτίας της ουκρανικής κρίσης

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο αριθμός των ρώσων τουριστών στην Ευρώπη μειώθηκε κατά το εν τρίτον περίπου σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά εξαιτίας της ουκρανικής κρίσης και των συνεπειών της στη ρωσική οικονομία, ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

"Η πτώση έφθασε το 30% έπειτα από την επιδείνωση των διεθνών μας σχέσεων", δήλωσε ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ κατά τη διάρκεια κυβερνητικής σύσκεψης αφιερωμένης στον τουρισμό.

"Είναι μία κακή είδηση διότι αυτό σημαίνει ότι οι συμπατριώτες μας πληρώνουν το τίμημα, αλλά επίσης και οι οικονομίες των χωρών που υποδέχονται τους τουρίστες", πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον ρώσο πρωθυπουργό, οι Ρώσοι ταξίδεψαν λιγότερο προς τις χώρες της κεντρικής και της βόρειας Ευρώπης, αλλά περισσότερο προς χώρες της νότιας Ευρώπης, όπως η Βουλγαρία, η Ιταλία και η Ισπανία.

Η επιβράδυνση της ρωσικής οικονομίας και η πτώση της ισοτιμίας του ρουβλίου που προκλήθηκαν από την κλιμάκωση των κυρώσεων κατά της Μόσχας είχαν επίσης ως συνέπεια την πτώχευση ρωσικών τουριστικών πρακτορείων.

Σύμφωνα με τον ρώσο πρωθυπουργό, εννέα τουριστικά πρακτορεία έκλεισαν τις πόρτες τους εδώ και δύο μήνες και 23.000 αποκλείστηκαν στο εξωτερικό και επαναπατρίστηκαν χάρη στους πόρους ειδικού ταμείου, "χωρίς να υπολογιστούν όσοι επέστρεψαν με δικά τους μέσα".

Εξαιτίας των προβλημάτων της ρωσικής οικονομίας και της σοβαρής ανασφάλειας που αποτελεί συνέπεια της ουκρανικής κρίσης, πολλοί Ρώσοι περιέκοψαν τις μεγαλύτερες δαπάνες τους, για την αγορά αυτοκινήτων και για τα ταξίδια.

Ο Βιτάλι Σαβέλεφ, ο επικεφαλής της μεγαλύτερης ρωσικής αεροπορικής εταιρείας, της Aeroflot, ανακοίνωσε πρόσφατα ότι διαπιστώνει πτώση της ζήτησης χωρίς προηγούμενο μετά το 2009 και την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή