Ρουμανία: Συμφωνία με Airbus Helicopters για νέα γραμμή παραγωγής Super Puma

Ρουμανία: Συμφωνία με Airbus Helicopters για νέα γραμμή παραγωγής Super Puma

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μνημόνιο Κατανόησης για το έργο «Super Puma MK1» υπεγράφη μεταξύ της ρουμανικής κυβέρνησης και της εταιρείας Airbus Helicopters, παρουσία του πρωθυπουργού Βίκτορ Πόντα, υπουργών, του επικεφαλής της Airbus Helicopters Γκιγιόμ Φορί και ανώτατων στελεχών της Eurocopter Romania.

Το μνημόνιο υπέγραψαν ο κ. Φορί και ο υπουργός Οικονομίας της Ρουμανίας Κονσταντίν Νίτα.

Η τελετή υπογραφής του μνημονίου κατανόησης υπογράμμισε τη δέσμευση της ρουμανικής κυβέρνησης και της Airbus Helicopters να συνεχίσουν την «οικοδόμηση» της επιτυχούς σχέσης που «μοιράζονται» και να επιβεβαιώσουν την παρουσία της εταιρείας στη χώρα για τις επόμενες δεκαετίες, επεσήμανε -μεταξύ άλλων- ο κ. Φορί, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία.

Στην ίδια ανακοίνωση προστίθεται ότι το Μνημόνιο ανοίγει τον δρόμο στην εταιρεία να επεκτείνει στη Ρουμανία τις δραστηριότητές της και την περαιτέρω ανάπτυξη των παραγωγικών της δυνατοτήτων για το ελικόπτερο Super Puma MK1 στο Αεροναυπηγικό Τεχνολογικό Πάρκο του Μπρασόφ.

Από το 2002, η εταιρεία είναι παρούσα στη Ρουμανία μέσω της Eurocopter Romania, μιας κοινοπραξίας με την κρατική Industria Aeronautica Romana (IAR SA Brasov).

Εξάλλου, σε τηλεγράφημα του πρακτορείου ειδήσεων Agerpres τονίζεται πως ο Ρουμάνος πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα στηρίξει το «άνοιγμα» μιας νέας γραμμής παραγωγής ελικοπτέρων στο Μπρασόφ.

Εξέφρασε, δε, την πεποίθηση ότι το έργο που θα ξεκινήσει το 2015 θα είναι ανταγωνιστικό, με χαρακτηριστικά υψηλής τεχνολογίας, θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας στο Μπράσοφ και θα εκπαιδεύσει μια νέα γενιά εξειδικευμένου δυναμικού στη Ρουμανία και την Ευρώπη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή