Νέος πονοκέφαλος για τις αγορές η Σκωτία

Νέος πονοκέφαλος για τις αγορές η Σκωτία

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υποχώρηση της στερλίνας στα χαμηλά εννεαμήνου και συγκεκριμένα στα 1,6128 δολάρια, αλλά και πτώση του χρηματιστηρίου του Λονδίνου με τον δείκτη FTSE 100 να κλείνει με απώλειες 0,3%, προκάλεσε η δημοσιοποίηση των τελευταίων δημοσκοπήσεων, που δίνουν μεγαλύτερο το ποσοστό υπέρ της απόσχισης της Σκωτίας από τη Βρετανίας. Παράλληλα, η αβεβαιότητα για τα τεκταινόμενα στην Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή οδήγησε σε υποχώρηση την πλειονότητα των ευρωπαϊκών αγορών με μοναδική εξαίρεση την αγορά της Φρανκφούρτης. Η είδηση πως η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία σημείωσε εμπορικό πλεόνασμα ρεκόρ ύψους 22,2 δισ. ευρώ τον Ιούλιο αναθέρμανε τις ελπίδες για ανάκαμψή της μέσα στο τρίτο τρίμηνο μετά την απροσδόκητη συρρίκνωσή της το δεύτερο τρίμηνο. Ετσι ο δείκτης XETRA DAX της Φρανκφούρτης ήταν ο μοναδικός στην Ευρώπη που σημείωσε άνοδο, κλείνοντας με κέρδη 0,11%.

Οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές αγορές έκλεισαν με απώλειες, με τον δείκτη CAC 40 της Γαλλίας να κλείνει με υποχώρηση 0,26%. Παράλληλα, με πτώση 0,47% και 0,42% αντιστοίχως έκλεισαν οι δείκτες FTSE MIB του Μιλάνου και IBEX της Μαδρίτης. Υποχώρηση κάτω από τα 100 δολάρια το βαρέλι σημείωσε, άλλωστε, το πετρέλαιο Brent, που έχει παρουσιάσει πτώση 13% από τον Ιούνιο καθώς αυξάνεται η παραγωγή πετρελαίου στις ΗΠΑ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή