Στη Microsoft αντί 2,5 δισ. η σουηδική Mojang

Στη Microsoft αντί 2,5 δισ. η σουηδική Mojang

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε εξαγορά της σουηδικής εταιρείας βιντεοπαιχνιδιών Mojang προχωρεί η Microsoft, καταβάλλοντας ένα τίμημα της τάξης των 2,5 δισ. δολαρίων. Η εν λόγω εταιρεία στο μυαλό των καταναλωτών – χρηστών είναι ταυτισμένη με το δημοφιλές παιχνίδι Minecraft, το οποίο μέχρι στιγμής έχει πωλήσει 54 εκατομμύρια τεμάχια. Το Minecraft επιτρέπει στους συμμετέχοντες παίκτες να δημιουργούν οικοδομήματα με τουβλάκια τύπου Lego, καθώς και να εξερευνούν μεγάλους χάρτες και να πολεμούν με άλλους. Την εξαγορά ανακοίνωσε στον διεθνή Τύπο και στα ΜΜΕ ο επικεφαλής των δραστηριοτήτων της κονσόλας βιντεοπαιχνιδιών της Microsoft, Χbox. Ο Φιλ Σπένσερ ανέφερε ακόμη ότι η συγκεκριμένη συμφωνία υλοποιείται ένα χρόνο μετά την εξαγορά της μονάδας κατασκευής κινητών τηλεφώνων της Nokia.

Από τη δική τους την πλευρά οι τρεις ιδρυτές της σουηδικής Mojang πρόκειται να την εγκαταλείψουν, σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας. Ωστόσο, έσπευσαν να διασαφηνίσουν στους απανταχού χρήστες ότι δεν θα αλλάξει τίποτε υπό το νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς. Αξίζει ακόμη να επισημανθεί πως η Minecraft είναι μία από τις εφαρμογές με τις υψηλότερες πωλήσεις τόσο στο «ψηφιακό κατάστημα πώλησης» iOS της Apple, καθώς και στο Google Play του λειτουργικού προγράμματος Android. Πρόσφατα, επίσης, εξεδόθη σε εκδοχή κατάλληλη και για τις κονσόλες Xbox One και PlayStation 4, εκτινάσσοντας περαιτέρω τις πωλήσεις σε διεθνή κλίμακα. Τον Αύγουστο, ειδικότερα, το παιχνίδι Minecraft αποδείχθηκε το τρίτο δημοφιλέστερο όλων, σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών αγοράς NPD Group, ανεξαρτήτως του ότι είχε τεθεί προς πώληση για κάποιο διάστημα. Εντούτοις, θα πρέπει να επισημανθεί στο σημείο αυτό ότι ορισμένοι αναλυτές θεωρούν την επιχειρηματική κίνηση δέλεαρ ώστε να αυξηθούν οι χρήστες των κινητών τηλεφώνων με το λειτουργικό πρόγραμμα των Windows Phone.

Ωστόσο, ένας από τους ιδρυτές της Mojang, ο Μάρκους Πέρσον, είχε ασκήσει κριτική στον κολοσσό της Microsoft, επειδή η αγορά για τα Windows Phone είναι ελάχιστη και δεν έχει αξία να αναπτυχθούν εφαρμογές γι’ αυτήν τη συγκεκριμένη. Τέλος, επισημαίνεται ότι η Mojang, η οποία ιδρύθηκε το 2009, είχε πέρυσι κέρδη 100 εκατ. δολαρίων, ενώ απασχολεί 40 άτομα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή