«Κίτρινος πυρετός» στις ευρωαγορές

«Κίτρινος πυρετός» στις ευρωαγορές

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πτωτική αποδείχθηκε η χθεσινή ημέρα για τις μετοχές των ευρωπαϊκών ομίλων, οι οποίες υποχώρησαν στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων τριών εβδομάδων. Το δυσοίωνο κλίμα στις διεθνείς αγορές διαμόρφωσε ως επί το πλείστον η δήλωση του Κινέζου υπουργού Λου Τζιουέι ότι η κυβέρνησή του δεν θα προχωρήσει σε μείζονες πολιτικές προσαρμογές ως απάντηση στις επιμέρους μεταβολές μεμονωμένων οικονομικών δεικτών και ανεξαρτήτως των καθοδικών πιέσεων στην ανάπτυξη. Στην αμερικανική αγορά, πριν από το κλείσιμο οι δείκτες σημείωναν κάμψη λόγω των κινεζικών δηλώσεων και της απροσδόκητης μείωσης των υφιστάμενων κατοικιών. Ειδικότερα, χθες στη Γηραιά Ηπειρο ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro Stoxx 600 έκλεισε με -0,5%, στα χαμηλότερα τριών εβδομάδων και στις 346,69 μονάδες.

Την προηγούμενη εβδομάδα ο δείκτης είχε σημειώσει άνοδο 1,2% μετά την ολοκλήρωση του σκωτσέζικου δημοψηφίσματος και την απόφαση της Fed για διατήρηση των επιτοκίων σε χαμηλά επίπεδα για ένα διάστημα. Στα 18 μεγαλύτερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια τα 16 έκλεισαν με απώλειες και τις μεγαλύτερες είχε ο FTSE MIB στο Μιλάνο κατά 1,4%. Στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε με -0,9%, στο Παρίσι o CAC 40 με -0,4% και με -0,5% ο DAX στη Φρανκφούρτη.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή