Χαμηλές πτήσεις για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Χαμηλές πτήσεις για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια υποχώρησαν χθες για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, εξαιτίας της συρρίκνωσης της επιχειρηματικής δραστηριότητας στη Γαλλία και της επιβράδυνσης στη Γερμανία. Υπενθυμίζεται ότι η οικονομία της Ευρωζώνης ήταν στάσιμη το β΄ τρίμηνο και τα χθεσινά στοιχεία δεν εμπνέουν αισιοδοξία. Στο Παρίσι ο CAC 40 έχασε το 1,9% της αξίας του και ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 υποχώρησε κατά 1,3% στις 1.374,85 μονάδες, αφού νωρίτερα είχε αγγίξει το χαμηλότερο επίπεδο της τελευταίας εβδομάδας. Η μετοχή της αυστριακής τράπεζας Raiffeisen Bank International υποχώρησε κατά 10%, καθώς η τράπεζα προειδοποίησε ότι ενδέχεται να χάσει μέχρι και 500 εκατομμύρια ευρώ το 2014 εξαιτίας προβλημάτων σε Ουκρανία και Ουγγαρία.

Αρνητική επίδραση στις μετοχές των εταιρειών παροχής υπηρεσιών υγείας είχαν οι νέοι αμερικανικοί κανονισμοί, που καθιστούν δυσκολότερη τη φορολογική μετακόμιση αμερικανικών εταιρειών με σκοπό τη μείωση της φορολόγησής τους. Ο DAX υποχώρησε κατά 1,58%, o FTSE 100 κατά 1,44%. Πτωτική πορεία είχε και η Wall Street αργά το βράδυ, με τον S&P 500 να χάνει 0,38% και τον Dow Jones να υποχωρεί και αυτός κατά 0,46%. Η τιμή του αμερικανικού αργού έπεφτε κατά 1,03% στα 91,46 δολάρια το βαρέλι, ενώ η τιμή του χρυσού ανέβαινε κατά 0,30% στα 1.221,60 δολάρια η ουγγιά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή