Το Χονγκ Κονγκ «έριξε» τις ευρωαγορές

Το Χονγκ Κονγκ «έριξε» τις ευρωαγορές

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υποχώρησαν χθες οι παγκόσμιες αγορές μετοχών, καθώς η συνεχιζόμενη αναταραχή στο Χονγκ Κονγκ επηρέασε αρνητικά τους επενδυτές. Παράλληλα, η απόδοση των αμερικανικών ομολόγων αυξήθηκε εξαιτίας της αβεβαιότητας που προκαλούν οι διαδηλώσεις. Η Wall Street άνοιξε με τις μετοχές να υποχωρούν σε μεγάλο βαθμό, ακολουθώντας τα βήματα των ευρωπαϊκών και ασιατικών αγορών. Αργά το βράδυ ο Dow Jones υποχωρούσε κατά 0,47% όσο και ο S&P 500 με τις εταιρείες που έχουν μεγάλη έκθεση στο Χονγκ Κονγκ, όπως η HSBC να δέχονται μεγαλύτερες πιέσεις.

Ο παγκόσμιος δείκτης μετοχών MSCI υποχωρούσε κατά 0,5%, ενώ ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 έκλεισε με απώλειες 0,47% στις 1.371,11 μονάδες. Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX υποχώρησε κατά 0,82%, παρόμοια εικόνα και στο Παρίσι με τον CAC 40 να χάνει 1,06%. Ακόμη μεγαλύτερες απώλειες είχαν τα χρηματιστήρια σε Μιλάνο και Μαδρίτη με τον FTSE MIB να υποχωρεί κατά 1,42% και τον IBEX 35 να πέφτει κατά 1,52%, αντίστοιχα. Η απόδοση των αμερικανικών δεκαετών ομολόγων ενισχύθηκε στο 2,4807%. Το ευρώ παρέμεινε για το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας κάτω από το 1,27 έναντι του δολαρίου με το χαμηλό ημέρας να διαμορφώνεται στο 1,2663 και το υψηλό ημέρας στο 1,2715.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή