Κέρδη στις ευρωπαϊκές αγορές

Κέρδη στις ευρωπαϊκές αγορές

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με κέρδη έκλεισαν οι γενικοί δείκτες στα 15 από τα 18 χρηματιστήρια στη Δυτική Ευρώπη, καθώς η περαιτέρω υποχώρηση του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη στο 0,3% τον Σεπτέμβριο ενισχύει τις πιθανότητες για δυναμικότερη παρέμβαση από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ). Ενόψει της αυριανής συνεδρίασης της ΕΚΤ, ο δείκτης Cac-40 στο Παρίσι ενισχύθηκε χθες κατά 1,3% και ο γερμανικός δείκτης Dax κατά 0,6%.

Στη Wall Street, το κλίμα ήταν ευμετάβλητο, με τον δείκτη S&P 500 να καταγράφει κέρδη επί έβδομο συναπτό τρίμηνο. Προς τα τέλη της συνεδρίασης, ωστόσο, η υποχώρηση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης υπερίσχυσε του ράλι στη μετοχή της εταιρείας ηλεκτρονικού εμπορίου EBay και της εξαγοράς της Move Inc., η οποία δραστηριοποιείται στον κλάδο των ακινήτων μέσω Διαδικτύου, από τoν όμιλο ΜΜΕ News Corp. Λίγο πριν από το κλείσιμο, οι δείκτες S&P 500 και Dow Jones παρουσίαζαν απώλειες 0,36% και 0,15%, αντίστοιχα.

Το δολάριο ενισχύθηκε στα 109,85 γιεν, φθάνοντας στο υψηλό εξαετίας. Το ευρώ στα 1,2633 δολάρια έχει απολέσει το 3,8% της αξίας του μέσα σε ένα μήνα. Η τιμή του αργού στη Νέα Υόρκη αποδυναμώθηκε κατά 3,4% στα 91,9 δολάρια το βαρέλι και η τιμή του Μπρεντ διολίσθησε κατά 2,5%, στα 94,74 δολάρια.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή