Η μεταποίηση έριξε τις ευρωαγορές

Η μεταποίηση έριξε τις ευρωαγορές

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με υποχώρηση έκλεισαν χθες όλες οι ευρωπαϊκές αγορές μετά τα απογοητευτικά στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα και εμφανίζουν στάσιμο τον κλάδο της μεταποίησης στην Ευρωζώνη, μία ημέρα μετά την είδηση της περαιτέρω υποχώρησης του πληθωρισμού. Με τον κλάδο να εμφανίζει συρρίκνωση στη Γερμανία ύστερα από 15 μήνες, ο δείκτης XETRA DAX της Φρανκφούρτης έκλεισε με απώλειες 0,97% ενώ με απώλειες 0,98% έκλεισε και ο FTSE 100 του Λονδίνου. «Η προοπτική μιας τόνωσης της ανάπτυξης στην Ευρωζώνη φαίνεται να απομακρύνεται, καθώς τα οικονομικά στοιχεία της Γερμανίας κατατείνουν σε μηδενική ανάπτυξη», σχολιάζει σχετικά ο Ρόνι Κλάι, αναλυτής της KBC Asset Management στις Βρυξέλλες.

Οι αγορές δέχθηκαν πίεση, άλλωστε, από την πτώση μεμονωμένων μετοχών όπως της γαλλικής Nexans που σημείωσε πτώση 8,9% μετά την ανακοίνωσή της ότι τα έσοδά της θα παραμείνουν στάσιμα. Ετσι ο δείκτης CAC 40 της Γαλλίας έκλεισε με πτώση 1,15% που ήταν η μεγαλύτερη χθες ανάμεσα σε όλες τις ευρωπαϊκές αγορές. Με υποχώρηση 0,89% και 0,67% αντιστοίχως έκλεισαν, άλλωστε, οι δείκτες FTSE MIB του Μιλάνου και IBEX της Μαδρίτης, ενώ οι πανευρωπαϊκοί δείκτες FTSE EUROTOP 100 και FTSEurofirst 300 έκλεισαν με υποχώρηση 0,83% και 0,9% αντιστοίχως.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή