Νέες απώλειες για τις ευρωπαϊκές αγορές

Νέες απώλειες για τις ευρωπαϊκές αγορές

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πτωτικά κυμάνθηκαν πάλι χθες οι ευρωπαϊκές αγορές μετά την ανάκαμψη που είχαν σημειώσει στη συνεδρίαση της Παρασκευής. Η είδηση πως η ΕΚΤ άρχισε τις αγορές καλυμμένων ομολόγων δεν αντέστρεψε το κλίμα ανησυχίας για το ενδεχόμενο νέας ύφεσης στην Ευρωζώνη και της απαισιοδοξίας που ενέπνευσε η πτώση των λιανικών πωλήσεων και των τιμών παραγωγού στις ΗΠΑ. Παράλληλα, επικράτησε ανησυχία εν αναμονή των στοιχείων για το ΑΕΠ της Κίνας το τρίτο τρίμηνο, που αναμένεται να δοθούν σήμερα στη δημοσιότητα, ενώ το κλίμα εξακολουθεί να επιβαρύνει ο κίνδυνος διάδοσης του ιού του Εμπολα. Τις μεγαλύτερες απώλειες κατέγραψαν οι αγορές της Φρανκφούρτης και του Παρισιού με τους δείκτες Xetra DAΧ και CAC 40 να κλείνουν με πτώση 1,5% και 1,04%, αντιστοίχως. Παράλληλα, με υποχώρηση 0,68% έκλεισε ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου, που, σημειωτέον, κινείται πτωτικά επί αρκετές εβδομάδες και την περασμένη Πέμπτη είχε κλείσει στα χαμηλά 15 μηνών.

Με υποχώρηση 0,86% και 0,42% αντιστοίχως έκλεισαν, άλλωστε, οι δείκτες FTSE MIB του Μιλάνου και IBEX της Μαδρίτης. Σε πτωτική πορεία επέστρεψαν, άλλωστε, οι τιμές του πετρελαίου, με το αργό ΗΠΑ να κινείται αργά το βράδυ σε επίπεδα κοντά στα 82 δολάρια το βαρέλι και το Brent λίγο πάνω από τα 84 δολάρια το βαρέλι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή