Απώλειες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Απώλειες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πτωτική πορεία ακολουθούσαν χθες, λίγο πριν από το κλείσιμο, οι ευρωπαϊκοί δείκτες. Το κλίμα διαμόρφωσαν οι εξής παράγοντες: η κάμψη του δείκτη επιχειρηματικού κλίματος Ifo τον Οκτώβριο στη Γερμανία, το ενδεχόμενο διάσωσης της ιταλικής τράπεζας Banca Monte dei Paschi di Siena, αλλά και τα γενικότερα ερωτήματα για τον ευρωπαϊκό τραπεζικό κλάδο.

Η Banca Monte dei Paschi di Siena ήταν μία από τις 25 ευρωπαϊκές που απέτυχαν στα τεστ αντοχής της ΕΚΤ. Το ευρώ ενισχύθηκε προς το δολάριο σε 1,2716 δολάρια, καθώς τα αποτελέσματα των τεστ αντοχής θεωρήθηκαν από μερίδα αναλυτών καλύτερα των αναμενομένων.

Eιδικότερα, σοβαρότατες πιέσεις δέχθηκε το ιταλικό χρηματιστήριο μετά την κατακρήμνιση της τιμής μετοχής της Banca Monte dei Paschi di Siena κατά 21%, με τον γενικό δείκτη να υποχωρεί 1,86% πριν από το κλείσιμο, περιορίζοντας κατά τι τις απώλειές του. «Δεν θα ήταν δικαιολογημένο ένα ράλι ανακούφισης», επισημαίνει ο Μάικλ Βόιτσνεκ, διαχειριστής κεφαλαίων της Lampe Asset Management.

Πριν από το κλείσιμο στο Λονδίνο ο FTSE 100 είχε απώλειες κατά 0,26%, στο Παρίσι ο CAC 40 κατά 0,77%, στη Φρανκφούρτη ο DAΧ κατά 0,88%, ενώ ο ΙΒΕΧ στη Μαδρίτη κατά 1,47%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή