Επενδύοντας στα ερείπια του Ντιτρόιτ

Επενδύοντας στα ερείπια του Ντιτρόιτ

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε επενδυτή καζίνο και ακινήτων κατέληξε η κυριότητα 6.000 κατοικιών που βρίσκονταν σε καθεστώς κατάσχεσης στην πόλη Ντιτρόιτ. «Δεν είναι μόνον η αγορά σπιτιών. Είναι μια ευκαιρία για να αναπτυχθεί εκ νέου η πόλη όπου γεννήθηκα και σκοπεύω να πεθάνω», δήλωσε ο Χερμπ Στράθερ σε συνέντευξη που έδωσε στο πρακτορείο Bloomberg. H κομητεία του Γουέιν, στην οποία ανήκει το Ντιτρόιτ, προχώρησε στην κατάσχεση περισσότερων των 6.000 κατοικιών σε μια από τις περιθωριοποιημένες από την οικονομική ζωή περιοχές της, ενσωματώνοντας τις οικίες σε ένα «καλάθι ακινήτων».

Οι εργασίες κατεδάφισης όλων των κτιρίων εκτιμάται ότι θα κοστίσουν περίπου 24 εκατ. δολάρια και θα έχουν ολοκληρωθεί σε έξι μήνες. Ο κ. Στράθερ και η εταιρεία του, Eco Solutions, αιφνιδίασαν τις πολιτειακές αρχές, υποβάλλοντας πρόταση για την εξαγορά όλων των ακινήτων. Είναι δε πεπεισμένος ο κ. Στράθερ πως με την αξιοποίηση της περιοχής θα αποκομίσει κέρδη. «Θα βγάλουμε κέρδος», δηλώνει ο ίδιος. «Βέβαια και θα το πετύχουμε», επιμένει. Στόχος του για την ολοκλήρωση των εργασιών κατεδάφισης είναι να δημιουργηθεί μια κοινοπραξία με την τράπεζα ακίνητης περιουσίας της πολιτείας, αξιοποιώντας κεφάλαια χρηματοδότησης του ομοσπονδιακού κράτους.

Αυτή η κίνηση, ωστόσο, είναι αμφιλεγόμενη, εφόσον η Eco Solutions θα υλοποιήσει τις εργασίες κατεδάφισης με τη συμβολή ομοσπονδιακών κεφαλαίων για να προχωρήσει στην εκμετάλλευση της γης μόνη της και να αποκομίσει τα κέρδη, παρατηρεί ο υπουργός Οικονομικών της πολιτείας, Ντέιβιντ Ζιμάνσκι. Ο ίδιος θα πρέπει να εγκρίνει τα σχέδια του μεγαλοεπενδυτή.

Εάν δεν δώσει το «πράσινο φως», τότε τα ακίνητα θα επιστρέψουν στην ιδιοκτησία της πολιτείας. Ο κ. Στράθερ, ωστόσο, δεν δηλώνει μόνον αισιόδοξος αλλά συνεπαρμένος από τον ενθουσιασμό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή