Πτωτική εικόνα στις αγορές της Ασίας

Πτωτική εικόνα στις αγορές της Ασίας

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πτωτικά κυρίως κινήθηκαν οι ασιατικοί δείκτες στις συναλλαγές της Τετάρτης, με εξαίρεση το Τόκιο, καθώς το κλίμα επηρεάζεται τόσο από τις χαμηλές τιμές του πετρελαίου –που ρίχνει τις τιμές των μετοχών των πετρελαϊκών εταιρειών- όσο και από τις εκτιμήσεις για χαμηλότερη ανάπτυξη στην Ευρώπη, μιας από τις κύριες εξαγωγικές αγορές της Ασίας. Η Κομισιόν μείωσε χθες τις εκτιμήσεις για την πορεία του ΑΕΠ στην Ευρωζώνη από το 1,2% στο 0,8% για το 2014 και στο 1,1% από 1,7% για το 2015. Οι αναλυτές επισημαίνουν ότι η εξέλιξη αυτή έχει επιπτώσεις στις προοπτικές της παγκόσμιας ανάπτυξης, καθώς και αυξημένες καθοδικές πιέσεις στον πληθωρισμό.

Λόγω της πτώσης της ισοτιμίας του γιεν έναντι του δολαρίου, με κέρδη έκλεισε ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei, καταγράφοντας άνοδο +0,44%.

Με απώλειες -0,63% έκλεισε ο δείκτης Hang Seng  στο Χονγκ Κονγκ, ενώ παρόμοια εικόνα παρουσίασε η αγορά στην Κίνα, με υποχώρηση στο -0,47%.

Με μικρότερη πτώση κινήθηκε η αγορά στη Νότια Κορέα, όπου ο δείκτης Kospi έκλεισε τη συνεδρίαση στο -0,19%.

Οριακή μόνο πτώση σημείωσε η χρηματιστηριακή αγορά στην Αυστραλία, με τον γενικό δείκτη να χάνει -0,04%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή