Ανοδικά οι ευρωπαϊκές αγορές λόγω ΕΚΤ

Ανοδικά οι ευρωπαϊκές αγορές λόγω ΕΚΤ

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με κέρδη έκλεισαν χθες όλες οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς η δήλωση του προέδρου της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, πως η τράπεζα είναι έτοιμη να λάβει περαιτέρω μέτρα τόνωσης της οικονομίας αντέστρεψε το αρνητικό κλίμα που είχε δημιουργήσει στην αρχή της συνεδρίασης η είδηση πως η Ιαπωνία διολίσθησε εκ νέου σε ύφεση. Ετσι μια συνεδρίαση που άρχισε με γενικευμένη υποχώρηση όταν οι αγορές όλου του κόσμου ακολουθούσαν την πτώση κατά 2,96% που σημείωσε ο δείκτης Nikkei του Τόκιο συνέχισε με άνοδο, καθώς η δήλωση Ντράγκι συνδυάστηκε με μια σειρά ικανοποιητικών αποτελεσμάτων επιχειρήσεων και μια σειρά συγχωνεύσεων και εξαγορών.

Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν ο δείκτης ΙΒΕΧ 35 της Μαδρίτης που έκλεισε με κέρδη 1,59% και ο FTSE MIB του Μιλάνου που έκλεισε με κέρδη 1,33%. Με άνοδο 0,58%, 0,56% και 0,26% αντιστοίχως έκλεισαν οι δείκτες XETRA DAX της Φρανκφούρτης, CAC 40 της Γαλλίας και FTSE 100 του Λονδίνου. Η είδηση της ύφεσης στην Ιαπωνία οδήγησε, όμως, το γιεν σε πτώση και συγκεκριμένα στα χαμηλότερα επίπεδα από τα μέσα Οκτωβρίου του 2007 έναντι του δολαρίου που ανερχόταν το βράδυ σε 117,05 γιεν και στα χαμηλότερα από τον Αύγουστο του 2008 έναντι του ευρώ που ανερχόταν το βράδυ στα 146,53 γιεν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή