Υποχώρησαν οι ευρωαγορές υπό τον φόβο νέας ύφεσης

Υποχώρησαν οι ευρωαγορές υπό τον φόβο νέας ύφεσης

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η περαιτέρω εξασθένηση της δραστηριότητας στον μεταποιητικό κλάδο της Ευρωζώνης επανέφερε χθες τους φόβους για νέα ύφεση, με τους γενικούς δείκτες στην Ισπανία και την Ιταλία να παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη πτώση από τα 18 χρηματιστήρια στη Δυτική Ευρώπη. Στη Wall Street, αντίθετα, επικράτησαν ανοδικές τάσεις από το ράλι στους κλάδους λιανικού εμπορίου και ενέργειας. Λίγο πριν από το κλείσιμο, οι δείκτες Dow Jones και S&P 500 εμφάνιζαν άνοδο 0,1% και 0,16%, αντίστοιχα, με τους αναλυτές της αγοράς να αποδίδουν το θετικό κλίμα στην άφιξη της χριστουγεννιάτικης περιόδου. Νωρίτερα, ο δείκτης FTSE-100 στο Λονδίνο και ο γαλλικός Cac-40 διολίσθησαν κατά 0,26% και 0,75%, αντίστοιχα.

Μεγάλες απώλειες σημειώθηκαν στον κλάδο εξόρυξης λόγω στοιχείων που έδειξαν υποχώρηση της βιομηχανικής δραστηριότητας στην Κίνα. Στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης Dax αποτέλεσε εξαίρεση με άνοδο 0,12%. Το δολάριο δεν παρουσίασε μεγάλες μεταβολές έναντι του ευρώ και του γιεν. Σε ό,τι αφορά τις αγορές πετρελαίου, η τιμή του αργού στη Νέα Υόρκη και η τιμή του Μπρεντ στο Λονδίνο ενισχύθηκαν στα 74,91 και 78,75 δολάρια το βαρέλι, λόγω νευρικότητας ενόψει της συνόδου του ΟΠΕΚ την επόμενη εβδομάδα.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή