ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μοσκοβισί: Την ίδια αντιμετώπιση έχουν όλα τα κράτη μέλη της Ε.Ε.

moskovisi-tin-idia-antimetopisi-echoyn-ola-ta-krati-meli-tis-e-e-2056987

Δεν έχουμε επινοήσει νέους κανόνες, ούτε υπάρχει διαφορετική αντιμετώπιση των κρατών μελών της ΕΕ, δήλωσε ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί κατά την σημερινή ομιλία του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ερωτηθείς για την διορία που δόθηκε στη Γαλλία, στην Ιταλία και στο Βέλγιο προκειμένου να δώσουν εκ νέου στοιχεία για τα σχέδια προϋπολογισμών τους, ο Γάλλος Επίτροπος διευκρίνισε πως η προθεσμία δόθηκε επειδή θα πρέπει να ληφθούν υπόψη στατιστικές και κοινωνιολογικές παράμετροι. «Σκοπός της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι να ξεκινήσουμε με τα υπάρχοντα στοιχεία φιλοδοξώντας (να υπάρξει) μια καλύτερη μελλοντική προσέγγιση», πρόσθεσε ο ίδιος.

Απαντώντας στην κριτική πολλών ευρωβουλευτών πως οι νέες προθεσμίες υποδεικνύει διακριτική μεταχείριση της Επιτροπής προς συγκεκριμένα κράτη μέλη, ο Π. Μοσκοβισί τόνισε πως η διορία δίνεται για να αποφευχθούν οι συνέπειες πιθανών κυρώσεων. «Οι κυρώσεις δεν είναι αυτοσκοπός. Θα επιβληθούν, εάν είναι απαραίτητο, όμως είναι καλύτερα να προλάβουμε δυσάρεστες καταστάσεις και συνέπειες», εξήγησε.

«Θα δοθούν μόνο τρεις μήνες προκειμένου να εξεταστεί κατά πόσον λήφθηκαν τα απαιτούμενα μέτρα και αν υπάρχουν στοιχεία που πρέπει να τροποποιηθούν. Δεν υπάρχει αντίφαση στην εφαρμογή των κανόνων», συνέχισε.
“Θα δώσω αγώνα να εφαρμοστεί η πολιτική και οι κανόνες της ΕΕ προκειμένου να υπάρξουν περισσότερες μεταρρυθμίσεις για μεγαλύτερη ανταγωνιστικότητα”, κατέληξε ο επίτροπος κλείνοντας την ομιλία του.