Ιταλοκινεζική μάχη για το γαλλικό Club Med

Ιταλοκινεζική μάχη για το γαλλικό Club Med

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λίγες ώρες πριν από την εκπνοή της προθεσμίας για την υποβολή βελτιωμένης πρότασης σχετικά με την απόκτηση του ξενοδοχειακού ομίλου της Club Med, ο κινεζικός όμιλος Fosun International υπέβαλε τη νέα προσφορά του στα 23,50 ευρώ ανά μετοχή.

Πρόκειται για αύξηση 50 λεπτών του ευρώ έναντι της προσφοράς των Glοbal Resorts, του Ιταλού μεγιστάνα Αντρέα Μπονόμι και των αμερικανικών επενδυτικών κεφαλαίων ΚΚR. Η Fosun αποτιμά την Club Μed, η οποία προσφέρει πλήρη οικογενειακά πακέτα διακοπών στα μέλη της σε όλο τον κόσμο, στα 897 εκατ. ευρώ. Ο διευθύνων σύμβουλος της Club Med, Ανρί Ζισκάρ Ντ’ Εστέν, τάσσεται υπέρ της προσφοράς της Fosun International έναντι εκείνης της Global Resorts.

Η κινεζική εταιρεία τα τελευταία τέσσερα χρόνια είναι μέτοχος με μειοψηφικό μερίδιο στην ξενοδοχειακή αλυσίδα. «Οι Κινέζοι είναι περισσότερο κοντά στη στρατηγική μάρκετινγκ της Club Med, η οποία επιδιώκει να επεκταθεί και να κτίσει την εικόνα ενός ξενοδοχειακού ομίλου με υπηρεσίες πολυτελείας» επισήμανε ο κ.Ντ’ Εστέν. «Οντας ένας επενδυτής με μακρόπνοο σχεδιασμό, η Fosun θα συνδράμει την Club Med να επεκταθεί σε περιοχές χωρών με ανερχόμενη μεσαία τάξη, όπως είναι η Βραζιλία και η Κίνα». Κατά τον Ανρί Ζισκάρ ντ’ Εστέν, η συμμαχία με την Fosun International θα ωφελήσει την αλυσίδα Club Med, εφόσον θα πρόκειται για μία πραγματική συνεργασία.

Απέναντι στην κινεζική πρόταση υπάρχει η αντιπροσφορά των Global Resort, τα οποία έχουν ακόμα μία ευκαιρία μέχρι τις 17 του μηνός να επανέλθουν με καλύτερη πρόταση. Η διαμάχη για την απόκτηση του ξενοδοχειακού ομίλου ξεκίνησε τον Μάιο του 2013 και αποτελεί την πιο μακρά διεκδίκηση εταιρείας, της οποίας η μετοχή τελεί υπό διαπραγμάτευση στο χρηματιστήριο του Παρισιού. Η εξέλιξη αυτή έχει δυσχεράνει τα σχέδια της Club Med. Λόγου χάριν, όπως διευκρίνισε ο κ. Ντ’ Εστέν, ο όμιλος σχεδίαζε επέκταση δραστηριοτήτων στη Σικελία, αλλά δεν προχώρησε εξαιτίας της ανοιχτής διεκδίκησης. «Οι δύο προσφορές επιβράδυναν τις διαδικασίες» επισημαίνει. «Οι εταιρείες κατασκευών, που ήθελαν να επενδύσουν σε νέες εγκαταστάσεις της Club Med, έδειξαν απρόθυμες να το κάνουν, εφόσον δεν γνώριζαν ποιος τελικά θα είναι ο καινούργιος ιδιοκτήτης της».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή