Νέα απεργία σε δύο κέντρα διανομής της Amazon στη Γερμανία

Νέα απεργία σε δύο κέντρα διανομής της Amazon στη Γερμανία

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνεχίζονται οι απεργίες εργαζομένων σε δύο κέντρα διανομής της Amazon στη Γερμανία, με το εργατικό συνδικάτο να διεκδικεί υψηλότερη αμοιβή για τους εργαζομένους. Το συνδικάτο Verdi υποστήριξε χθες ότι περισσότεροι από 500 εργαζόμενοι απεργούν από το απόγευμα της Δευτέρας σε δύο κέντρα διανομής στην περιοχή Χέρσφελντ. Το συνδικάτο που έχει πραγματοποιήσει επτά απεργίες σε κέντρα διανομής της Amazon από το 2013 προσπαθεί να πιέσει την αμερικανική εταιρεία την περίοδο αιχμής πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων. Στελέχη του Verdi κάλεσαν σε απεργία και τους εργαζομένους στο κέντρο διανομής της Λειψίας.

Από την πλευρά της η διοίκηση της Amazon υποστήριξε ότι η πλειοψηφία των εργαζομένων δεν συμμετέχει στην απεργία και ότι εργάζεται σκληρά ώστε να προλάβει τις παραγγελίες. Η Amazon περιμένει ότι οι παραγγελίες θα εκτελεστούν χωρίς καθυστερήσεις. Η Amazon απασχολεί σχεδόν 10.000 εργαζομένους στη Γερμανία. Επιπλέον προσλαμβάνει 10.000 εποχικούς εργάτες ανάλογα με τις ανάγκες. Το εργατικό συνδικάτο προσπαθεί να πείσει την Amazon να αυξήσει την αμοιβή των εργαζομένων στα κέντρα διανομής σύμφωνα με την αμοιβή που έχει καθοριστεί στο πλαίσιο συλλογικών διαπραγματεύσεων για τους τομείς των παραγγελιών εξ αποστάσεως και του λιανικού εμπορίου. Η Amazon απορρίπτει το αίτημα, υποστηρίζοντας ότι οι εργαζόμενοι στα κέντρα διανομής είναι εργάτες στον τομέα της επιμελητείας και ήδη αμείβονται με μισθό υψηλότερο από αυτόν που λαμβάνουν οι εργάτες αυτού του τομέα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή