L’ECHO: «Επιστροφή της αγωνίας στις χρηματιστηριακές αγορές»

L’ECHO: «Επιστροφή της αγωνίας στις χρηματιστηριακές αγορές»

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Επιστροφή της αγωνίας στις χρηματιστηριακές αγορές» έχει τίτλο πρωτοσέλιδο άρθρο που φιλοξενεί η σημερινή γαλλόφωνη εφημερίδα L'ECHO.

Το δημοσίευμα αναφέρεται στις αιτίες της ανησυχίας των αγορών, με την κατάρρευση των τιμών του πετρελαίου, τη στασιμότητα της ανάπτυξης στην Κίνα και τις πολιτικές αναταραχές στην Ελλάδα. Η πτώση άρχισε στην Ασία και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια άνοιξαν «στο κόκκινο», ακολουθώντας την πτώση του Χρηματιστηρίου της Αθήνας, αναφέρει το άρθρο. Παράλληλα σημειώνει ότι το Χρηματιστήριο Αθηνών έκλεισε καταγράφοντας πτώση 12,78%, τη μεγαλύτερη από τις 26 Νοεμβρίου 1987.

Σύμφωνα με το άρθρο της ECHO, η ανακοίνωση πρόωρων προεδρικών εκλογών στην Ελλάδα τάραξε τους επενδυτές, οι οποίοι φοβούνται τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές και την έλευση στην εξουσία μίας ριζοσπαστικής αριστεράς που αντιτίθεται στις μεταρρυθμίσεις που επιβλήθηκαν από τους πιστωτές της χώρας.

Εξάλλου, η ψηφιακή έκδοση της ίδιας εφημερίδας δημοσιεύει άρθρο με τίτλο: «Το Χρηματιστήριο της Αθήνας γνωρίζει το χειρότερο κραχ του από το 1987». Μεταξύ άλλων, το άρθρο αναφέρει ότι το δεκαετές ομόλογο, του οποίου το επιτόκιο είναι αντίστοιχα υψηλό με τον βαθμό του κλονισμού της εμπιστοσύνης, έφτασε το 7,79%.

«Ένα ατύχημα στην Ελλάδα αποτελεί πάντα έναν εν δυνάμει κίνδυνο. Ο κίνδυνος ανατροπής των μεταρρυθμίσεων είναι πραγματικός για την ώρα», σημείωναν σε έγγραφό τους οι αναλυτές της τράπεζας Berenberg.

Το άρθρο σημειώνει, επίσης, ότι o ΣYΡIZA μετρίασε το λόγο του τις τελευταίες εβδομάδες, κυρίως μετά την επίσκεψη στους τραπεζίτες του City του Λονδίνου, αλλά και ότι οι αγορές ανησυχούν λόγω της πιθανότητας εγκατάλειψης των οικονομικών μεταρρυθμίσεων.

«Κανείς δεν γνωρίζει τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ όταν βρεθεί στην εξουσία.. Η αβεβαιότητα αυτή αναμένεται να επηρεάσει αρνητικά τις αγορές», καταλήγει το άρθρο της ECHO.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή