Σε περικοπές 3.000 θέσεων προχωράει η eBay

Σε περικοπές 3.000 θέσεων προχωράει η eBay

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε απολύσεις  έως και 3.000 ατόμων προχωρεί το 2015 ο όμιλος ηλεκτρονικών δημοπρασιών της eBay. Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, η απόφαση αυτή συνδέεται με την επιβράδυνση ορισμένων δραστηριοτήτων και με το ότι η PayPal, η εταιρεία ηλεκτρονικών πληρωμών, που ανήκει στην eBay, πρόκειται να αυτονομηθεί από τον επιχειρηματικό της όμιλο. Οι περικοπές ισοδυναμούν με μείωση 10% του προσωπικού της eBay, ενώ ήδη είχε ανακοινώσει λίγο καιρό νωρίτερα ότι θα περικόψει 125 θέσεις εργασίας στην Ευρώπη και τη Βόρειο Αμερική. Σε αυτές περιλαμβάνονται και 70 θέσεις εργασίας στα κεντρικά γραφεία της eBay στο Σαν Χοσέ της Καλιφόρνιας.

Αναφορικά, τώρα, με τις πρόσφατες έως και 3.000 περικοπές, οι περισσότερες πιθανώς να έχουν να κάνουν με θέσεις μόνιμης απασχόλησης, ενώ οι λοιπές θα σχετίζονται με ημιαπασχόληση ή εποχική εργασία. Κατά τον διευθύνοντα σύμβουλο της eBay, ο οποίος αναμένεται να αναλάβει προσεχώς την αυτονομημένη PayPal Τζον Ντόναχο: «Η εταιρεία ενδιαφέρεται να έχει υψηλότερη αποδοτικότητα σε πεδία δραστηριοτήτων που είναι αναγκαία». Επιπλέον, υπογράμμισε πως η εξασθενημένη οικονομία των ΗΠΑ σε συνδυασμό με το ισχυρό δολάριο επηρεάζουν τις δραστηριότητές της.

Παρά ταύτα, η eBay προβλέπει ότι τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου θα αποβούν υψηλότερα από τα όσα είχαν προβλεφθεί τον Ιούλιο. Ωστόσο, τα έσοδα αναμένεται να διαμορφωθούν προς τα χαμηλότερα όρια της ζώνης διακύμανσης των προβλέψεων μεταξύ 2,1 και 2,15 δισ. δολ. Σημειώνεται ότι τα αποτελέσματα τριμήνου ανακοινώνονται την προσεχή εβδομάδα. Το δε τέταρτο τρίμηνο η eBay εκτιμά πως θα χρειαστεί να επωμισθεί δαπάνες αναδιοργάνωσης της τάξης των 70 έως 80 εκατ. δολ. Μετά την ολοκλήρωση του τετάρτου τριμήνου του οικονομικού 2014 ο κ. Ντόναχο προσβλέπει σε ετήσια εξοικονόμηση 150 εκατ. δολ. Πάντως, οι ανακοινώσεις των απολύσεων γίνονται, ενώ ο όμιλος ηλεκτρονικών δημοπρασιών, ο μεγαλύτερος στον κόσμο, έχει προετοιμαστεί για μεγάλες εξαγορές συνολικής αξίας 1,34 δισ. δολ. Σύμφωνα με το επενδυτικό πλάνο θα αποκτήσει την εταιρεία ηλεκτρονικών πληρωμών Bill Me Later αντί 945 εκατ. δολ., ενώ σχεδιάζει να εξαγοράσει και τη δανέζικη εταιρεία ηλεκτρoνικών αγγελιών dba.dk και την ιστοσελίδα αυτοκινήτων bilbasen.dk αντί 390 εκατ. δολ. συνολικά.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή